Zvuk graficke

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Cobalt, Jun 7, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cobalt

Cobalt Aktivista

Imam 9800 PRO vec odavno i sada mi u zadnje vrijeme dolazi do nekom piskascanja kada upalim PC.

Bolje receno,kaze da je kabal iskljucen iz nje(grafulje) ali uopce nije.

Nakon sto sam hrdo vamo tamo,nekada krene odma a nekada nece,samo pisci pa moram cupat ponovo kabal malo stimat i nekada krene.

Sada sam stavio PC vodoravno i zasada ide bez ikakvih problema.

Nemam pojma u cemu je jebeni problem ako je neko imao slicno da mu se dogadalo bi bih zahvalan na pomoci.

2. PROOF

PROOF Aktivista

Gubi ti se kontakt kod kabla za napajanje ventilatora!! Imo sam 9800 seriju i ista stvar se dogadjala! Ovako napamet 99% je to tvoj prob! :wink:

3. Cobalt

Cobalt Aktivista

Neznam kada upalim radi ventilator on nema nikakvih problema a i nema ventilatora bolje receno heat pipe mi je na grafickoj. :eek:

Neznam jos uvjek vodoravno mi stoji PC i radi kako treba.

Mozda da nije nesto do utora AGP jer ako stoji horizontalno olabavi se graficka pa zato pisci.

Hajd pomazite ba :cry:

4. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Pa vjerovatno je caka u tom položaju. To jedino mogu zaključiti na osnovu ovih informacija, bez uživo gledanja malo je i teško procijeniti šta je u pitanju kod ovakvih slučajeva. Probaj naštimat drugi ventilator...

5. Benq

Benq Komšija

Neznam kako ti graficka moze labavo stajat ako si je dobro stavio u AGP slot i ako si je pricvrstio sarafom , mislim prakticno je nemoguce da bude labava i da "lahuri"..

6. Cobalt

Cobalt Aktivista

Da stavio sam dobro u AGP,saraf do kraja zastimat i sve,ali nekada kresne PC odma,nekada samo pisci i nece nikako dok ne izvadim kabal iz graficke pa ubacim malo pomjeravam graficku i tako to vrti se oko nje.

Okey slikat cu cim donesem digitalnu pa cete viditi ovaj extremni slucaj.

:cry:

7. Cobalt

Cobalt Aktivista

Evo ljudi napravio sam.

Uradio sam sljedece tako da sam kablove to jest kod zenskih kablova malo sa sarfcigerom ucvrstio one utikace unutra,svaki sam stegno i napravio sam.

Neznam kako da objasnim al et radi mi sada. :smt001

Thread Status:
Not open for further replies.