Skidanje samo dijela fajla preko HTTP-a

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Nihad, Jun 22, 2008.

  1. Nihad

    Nihad Aktivista

    Kritično sam iznerviran. :smt013 :smt013 :smt013

    Već tri puta uzaludno skidam jedan povelik fajl sa VMwareovog servera. Prvo sam se morao proći kroz bosanskoliki sistem registracije (ala neka BH opština). To se može podnijeti, međutim fajlove nude sa tvrdo blindiranog HTTPS servera koji jedva dočeka da te šutne ako se prenos fajla prekine.

    Pošto meni treba 1h vremena za 100 MB, vrlo su mi dobre šanse da se desi prekid u roku od 2-3h. Prvi put je prekid bio na 53 MB. Hajd dobro, idemo ponovo. Drugi put na 105 MB. Grrrrr. Hajd treći put (naravno ispočetka, jer server ne da da se nastavi, niti stari kilometarski link više uopšte važi, moram se ponovo ulogovati na "secure download area" da bih dobio novi link). Treći put je pao na 214 MB, tj. 88% fajla.

    Tad sam progorio.




    Postoji li program koji može skinuti samo dio fajla (da ne ide od početka)? Npr. ja mu kažem da skine neki fajl od tog bajta (ofset) pa do nekog bajta (trebalo bi biti precizno do nivoa bajta). Primjer - da mi skine fajl od 555666-og bajta pa do 888333-og bajta. Onda bih je u hex editoru spojio komade bez problema.

    Bar VMware-ov sajt ima MD5 oznake za sve fajlove, pa bih na kraju mogao provjeriti ispravnost.
     
  2. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Mislim da je jednostavnije naci taj file na nekom drugom serveru.
     
  3. Nihad

    Nihad Aktivista

    Pa da ima naravno da bih to odmah uradio i ne bih se patio sa ovim svo vrijeme i pisao sve ovo itd.

    A i pored toga, trebam skinuti još 5-6 fajlova koji su dosta veći od ovoga (500-600 MB).

    Evo pokušavam nešta sa WGET-om, ali njemere da si pita. I još ću se ošugat od ove baglajve komandne linije.
     
  4. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    De ti nabaci tu listu fileova, da probamo sta iskopati.
     
  5. azzaro

    azzaro Aktivista

    Zar to nije posao svakog download menagera? Flash Get, Get Right i jos dosta njih...
     
  6. GV

    GV Komšija

    VMware ne dopušta upotrebu dowload managera (imao sam istu situaciju). Šta te interesuje? Ako je vmware workstation imaš ga na bug-ovom dvd-u. Putem workstationa sam uspio sam pokrenuti Tiger-x86 na Sempronu LE-1100
     
  7. selvin

    selvin Moderator

    Ako server nema resume support dzabe ti flash get, get right itd.. :D
     
  8. nivla

    nivla Komšija

    moze se sa malo strpljenja skidati i sa vmwarea i to sa download managerom, evo ja sa freedownload managerom skidao normalno fajlove sa vmwareove stranice prije nekih 20 dana, nisu valjda nista od tada mijenjali, potrebno je iskopirati link trenutne sesije i zalijepiti ga u http location fajla koji si prethodno poceo skidati sa download managerom
     
  9. Nihad

    Nihad Aktivista

    Nije ovo Workstation ili slični "mainsream" (opštenarodni) proizvodi koje možeš relativno lahko skinuti sa servera (nisu blindirani, normalno skidanje manje-više). Ono šta ja skidam je VirtualCenter, VirtualInfrastructure, VMotion i još neka ćiribućiriba superzeznuta čuda, za koja me čudi da uopšte i nude opciju skidanja sa servera.

    Helem, pomoću wgeta sam skoro uspio da se "probijem". Da skratim priču, moram riješiti još samo jednu stvar.

    Link kojeg wgetu moram dati treba biti u ovom obliku:

    https://username:password@[/b] gdje je [b][url][/b] url za f...biti neki "escape" znak koji će ga anulirati.
     
  10. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Ne znam koliko si agilno trazio, medjutim ta tri koja si ti naveo ja nasao na torrentima otprilike za 20 sekundi. Posto se radi o warez sajtu, eto ti linkovi na pm.
     
  11. Nihad

    Nihad Aktivista

    Hvala na linkovima, međutim na torentima nema ono šta meni treba, jer su tamo uglavnom malo starije verzije, nema najnovijih (pretražio sam 3-4 najpoznatija trakera).

    Ma sve mi je dostupno sa http://www.vmware.com, samo što mi pravi problem nemogućnost nastavka skidanja fajla. I toliko me je to iznervriralo (evo danas od 16h to pokušavam prokljuviti) da ću ga išćerati na kraj po svaku cijenu. I kad ga jednom skontam to će mi koristiti jer trebam skinuti još tonu stvari sa vmwarea, a i dobro je znati tehniku za ubuduće, jer postoji još ovakvih sajtova na netu.
     
  12. Nihad

    Nihad Aktivista

    Problem RIJEŠEN. Fino otišao na irc.freenode.net (kanal #wget), gdje se našao jedan krasan tip koji mi je riješio problem. Ljepota.

    P.S. Zahvaljujem 3125-ici (tako ti je to kada koristiš broj :p) na prijedlogu da odem na ovaj IRC.