Nece da mi otvori folder na drugom hard disku

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Stryker, Jul 3, 2008.

  1. Stryker

    Stryker Komšija

    Danas mi je pao sistem na starom hard disku. Digao sam sistem na novom i stari hard disk ustekao da stoij kao jos jedan dodatni, a i trebaju mi vazni fajlovi koji su ostali na njemu. Izbrisao sam sve njegove nepotrebne datoteke kao i Windows folder koji je pun trojanaca, spyware-a i drugih gamadi.

    OStala su mi samo jos tri foldera na tom starom hard disku koja se ne mogu obrisati, a to su:

    520aeff477dbe0d42e5b14
    Documents and Settings
    MSOCache

    Kad udem u Documents and Settings, imaju tri foldera:
    All Users
    Bakir
    Default User

    Na ovom Bakir folderu mi se nalazi sve jer je to bio moj korisnicki profil na starom sistemu. Kad pokusam da udem na njega, izbaci mi sljedecu poruku: E:\Documents and Settings\ Bakir is not accessible. Access is Denied.

    Restartovao sam kompjuter par puta i opet ne mogu da udem. U druge foldere sve ulazi.

    Na novom hard disku sam instalirao i Zone Alarm Internet Security Suite i stavio da skeniram folder Bakir.

    Kako vidim, sve ono sto sam imao na tom disku, ZAISS vidi i skenira, sto znaci da ti podaci nisu izgubljeni.



    Kako uci i prekopirati te podatke na novi hard disk?



    Hvala.
     
  2. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  3. Stryker

    Stryker Komšija

    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  4. TPM

    TPM Novi član

    Pokusaj ovako,
    Udjes u My Computer,tools,folder options, view. Spustis klizac na dno gdje ima opcija "Use simple file sharing (Recommended)" i nju iskljucis. Potvrdis promjene, pa zatim nadjes folder kojemu nece da pristupi, desni klik na njega pa properties, security, advanced. Obiljezis svoje korisnicko ime sa kojim se logujes u sistem (obicno trece u listi, pise users) pa edit. Na vrhu novootvorenog prozora ima opcija "Full Control". Pritisni allow pored nje, potvrdi i trebalo bi da funkcionise.
     
  5. Stryker

    Stryker Komšija

    Hvala vama na savjetima,ništa nije pomoglo, ali ja sam skontao evo kako da riješim problem, a i riješio sam ga.

    Naime, kad otvorite neki folder u gornjoj alatnoj traci izaberete opciju "Tools".Odete zatim na "View". Tu skinete kvaku s opcije "Use simple file sharing (Recommended)" i odete do foldera koji ne možete da otvorite. Na taj folder kilknete desnim klikom pa izaberete opciju "Sharing and Security". Izaberete opciju "Security", kad izbaci neku poruku, kliknete "OK". Zatim idete na opciju "Advanced", pa na opciju "Owner". Tu označite vaš korisnički profil a možete ioznačiti sve Administratore "Administrators (CODENAME\Administrators) , kliknete na "Apply". Zatim označite kvačicu "Replace owner on subcontainers and objects" i opet kliknete na "Apply". Sačekajte onda par minuta ili više da kompjuter odradi svoje, a sve zavisi koliko imate fajlova u tom folderu kojem ne možete pristupiti.

    Ako se desi da neki durgi folder u sklopu tog foldera ne možete otvoriti, ponovite ovaj gore navedeni proces ali za taj drugi folder.


    Rješenje ovog problema 90% sam skontao ja dok sam na internetu našao samo kako da imam u folder properties-u opciju "Security"
     
  6. Stryker

    Stryker Komšija



    Heh :D. Ja kad sam prethodnu poruku napisao, nisam ni vidio da si nešto napisao na forumu. Ja sam slično nešto uradio i evo radi. Hvala i tebi na savjetu.



    NEŠTO MI ZAŠTOPAO FIREFOX PA VALJDA NIJE RADIO EDIT GORNJE PORUKE (Kliknuo sam samo "Resend" , a koristim Mozillu Firefox 3).