K: demistificirani c++

Discussion in 'Računari i komponente' started by neko, Jul 22, 2010.

  1. neko

    neko Aktivista

    pozdrav,
    potrebna mi je knjiga demistificirani c++, ako neko ima da proda ili makar da posudi na jedno mjesec dana. dajem licnu. lokacija sarajevo. :smt005 .

    knjiga potrebna radi spremanja ispita za septembar.
     
  2. nenadjebivi

    nenadjebivi Aktivista

    Ja imam u PDF-u citavu knjigu ako ti moze pomoc :D
     
  3. EdoO

    EdoO Novi član

    Preporucujem predavanja zeljka jurica: c2.etf.unsa.ba, besplatna, moze se uci sa guest access, predmet tehnike programiranja c++, osnove racunarstva - c.
     
  4. nivla

    nivla Komšija

    mescini da je "neko" upravo sa etf-a tako da za juriceva predavanja sigurno zna, demistificirani cpp je knjiga koju juric preporucuje
     
  5. neko

    neko Aktivista

    nisam sa ETF-a vec sa FIT-a (i dole je glavna preporuka demistificirani c++ i c++ za 21 dan, ali meni nekako bolje "stoji" ova demistificirani c++), ali svakako da cu pogledati i ta predavanja. hvala na uputama, a i dalje je aktuelna kupovina knjige.pozdrav! :)
     
  6. EdoO

    EdoO Novi član

    Samo da kazem, Zeljko je jednom rekao, ko nauci C++ za 21 dan iz te knjige za 21 dan svaka mu cast .. ironicno. Al dobro valjda moze za 6-ce.

    U biti nauciti predavanja ili ta knjigu ili oboje, uglavnom ko je samostalno uradio Zeljkove zadace sa pomenutog predmeta nije imao problemu. Zadace su obimne i nekad malo teske : - ) pa ljudi odustanu i prepisu pa padnu na ispitu.
     
  7. neko

    neko Aktivista

    ono sto meni konkretno treba su lekcije "Preklapanje operatora, genericke klase, specifikacija klasa, izvedene klase, polimorfizam, visestruko izvodjenje, rukovanje izuzecima i standardne c++ biblioteke". tako da svi koji nude alternativne knjige neka provjere da li ima ovaj dio objasnjen.
     
  8. GV

    GV Komšija

  9. neko

    neko Aktivista

    dobio sam jednu ponudu za demistificirani pa cu vidjeti, uglavnom, hvala svima na ponudama, a uskoro ce mozda i kakav sajam biti, pa cu gledati da uzmem. pozdrav..
     
  10. TPM

    TPM Novi član

    Kao što je neko gore iznad već napomenuo, i ja ti preporučujem predavanja profesora Željka Jurića. Sve oblasti koje si naveo da ti trebaju za ispit su veoma detaljno i prilično jednostavno objašnjene u predavanjima. Sve možeš bez problema skinuti sa http://c2.etf.unsa.ba, 2. semestar, predmet Tehnike programiranja. Ako predavanja detaljno pročitaš i naučiš, nećeš imati nikakvih problema oko polaganja tog ispita. A uvijek možeš pitati šta ti nije jasno na http://www.etf.ba :)