Shell account za BNC

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by exchanged life, May 25, 2011.

  1. exchanged life

    exchanged life Aktivista

    Pozdrav svima! Otvorio sam besplatni account na shellmix.com preko SSH klijenta. Sad mi je problem kako da saznam host ip vlastitog shell accounta. Problem je što kada pokušam saznati IP svog shell accounta, tako što upišem [email protected] u komandnu liniju, pojavi se greška da host ne postoji, iako sam ja već otvorio account. Taj shell je ustvari za psyBNC.

    Bio bih zahvalan na pomoći.
     
  2. tux_

    tux_ Aktivista

    Kakvoj komandnoj liniji? Opisi sve sta tacno radis.. Sta si dobio od host-a? Trebas dobiti ip od njih valjda. Nesto ovako:
    Koristis windows? Valjda onda znas za putty.. (mislim s obzirom da si dosao do psyBNC faza :smt003 )
     
  3. exchanged life

    exchanged life Aktivista

    E to su ponuđeni vhostovi koji mi trebaju za mirc. Ali ne znam kako da se povežem na BNC, nisam siguran ni da sam podigao BNC na shellu.Evo koje sam komande unio na shell: tar -zxvf psyBNC-2.3.2-7.tar.gz; cd psybnc OR cd /home/user/psybnc; make menuconfig; make. Zatim sam otvorio file pomoću komande pico psybnc.conf.

    Pojavilo se ovo:
    PSYBNC.SYSTEM.PORT1=31337
    PSYBNC.SYSTEM.HOST1=*
    PSYBNC.HOSTALLOWS.ENTRY0=*;*

    Za port sam izabrao neki bezveze broj, a za host sam stavio jednu od ponuđenih ip adresa (u ovom slučaju sam stavio 213.155.190.133). Na kraju sam ovih komandi upisao sam liniju za ostvarivanje dcc chata. Ali problem je što ne znam kako da omogućim taj dcc, ne znam kako da napravim odredište do tog psybnc.conf direktorija. Upisao sam komandu mkdir -p /downloads/USER1 i ništa, jednostavno, se pojavi greška da mi nije dozvoljen pristup, tako nešto....

    Onda sam upisao ovo mkdir backup | mv salt.h ~/psybnc/backup da napravim sigurnosnu kopiju toga, i to je bilo ok. Pokrenuo sam bnc komandom ./psybnc i bnc se pokrenu, ko bi reko... Koliko sam shvatio u mircu trebam taj svoj BNC dodati kao poseban novi server na koji cu se konektovati. E tu je bio problem, kad sam htjeo da dodam bnc, ne znam koji host da upišem za irc server. Je li treba upisati vhost, host samog shellmixa. Mene to i zbunjuje jer je u tutorijalu pisalo da mi treba host ip mog shell accounta, koji ja pojma nemam kako da saznam. Taj host ip bi valjda upisao za mirc server.

    Zatim sam trebao unijeti port, unio sam port koji sam unosio u ovoj komandi PSYBNC.SYSTEM.PORT1=31337, pasword sam unio isti koji sam unosio i za account na shellmixu. Onda je u opcijama bilo ponuđeno da unesem port, unio sam isti port, koji sam koristio za PSYBNC.SYSTEM.PORT1=31337. U opciji identd, stavio sam da je user ID [email protected], ostale sam opcije ostavio iste. I ja da se konektujem na bcn, kad ono ništa...

    Znam da je ovo nezgrapno što sam napisao, ali jbg, novi sam u tome, pojma nemam. Tek sam se jučer dohvatio toga... Nadam se da je išta razumljivo ovo što sam napisao, unaprijed hvala na pomoći.
     
  4. tux_

    tux_ Aktivista

    Kako si se konektovao na shell? ako si se konektovao na shellmix.com:22 onda ces u IRC clientu pisati nps /server shellmix.com 20222 gdje 20222 port koji si odabrao. Nemam nekih library-a na lokalnoj masini a mrsko mi instalirati pa ne mogu testirati.. uglavnom na make menuconfig imas negdje u meniju da dodas user i pass. Kad ti irc klijent zatrazi unjeces to.. Zatim dalje gledaj sa /help .. npr /serveradd irc.freenode.net (ili tako nekako.. )
    Pod PSYBNC.SYSTEM.HOST1=* ne trebas nista upisivati, psy ce koristiti lokalnu IP(ili vise njih ukoliko ih ima)
     
  5. tux_

    tux_ Aktivista

    I da.. nauci se koristiti screen i irssi i sl. mnogo je lakse,bolje a i bices vise kul medju rajom
     
  6. exchanged life

    exchanged life Aktivista

    Ma uspješno sam je ja prijavio, ali problem je što ne znam sve podatke. E što se tiče tog menija, on ne radi jer ako sam dobro shvatio treba neki ncusers, tako nešto... Zato sam i morao prepravljati fajlove pomoću pico editora. Znači za PSYBNC.SYSTEM.HOST1=*. koristiće se IP shell servera? Znači sve ostalo sam dobro uradio...

    E što se tiče tog učenja screen-a i irssi, pa moja raja uglavnom se ne bavi time. Haha to samo freakove na HB-u. :lol: