Modifikacija PS2 gamepada

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by TopniK, Aug 15, 2007.

  1. TopniK

    TopniK Komšija

    Prijatelj mi je bio blizu da uspije originalni džojstik od PS2 modificirati u USB da i ga koristio na PC-u. Inače koristio se nekom šemom ali nije bila baš precizna pa je na kraju uspio napraviti samo neke tipke funkcionalnim i to, sve je bilo pomiješano.

    Je li neko od vas upoznat sa ovime? Da li je uopšte moguće napraviti to a da bude ispravno?
     
  2. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    pored 15KM "skupog" USB adaptera ne vrijedi se truditi. vjerovatno da je moguce, ali trosenje vremena i zivaca bi trebalo biti na prvom mjestu...
     
  3. TopniK

    TopniK Komšija

    Hoćeš reći da mogu nabaviti USB adapter preko kojeg ću moći koristiti originalni džojstik od PS2 na PC-u? Niko mi ne reče da postoji to...

    EDIT: Gdje se može to nabaviti u BiH? Uzeo bih fakat odmah?

    Malo glupo pitanje, ali šta misliš mogu li se koristiti i oni obični džojstici za PS2? Znači identični su ovome ali koštaju 15-20 km.
     
  4. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Mogao si odraditi search foruma. Spominjalo se ima dvije godine. Ima u merkatoru, a cini mi se da imate merkator i u Tuzli.
     
  5. TopniK

    TopniK Komšija

    Imaš pravo. Moja ljenost.

    Sutra ću u merkatoru pogledati.

    Hvala.
     
  6. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    da, naravno da postoji adapter, i to godinama. sve radi s njim bez problema (cak i vibracija), a win xp ima sve potrebne genericke drivere. ovdje ima u mercatoru (speed link), pa je moguce da ima i u tuzlanskom.
    mozes koristiti i te ping pong gamepade, ali to bas ono ako nemas love za originalni. radije uzmi originalni psone gamepad nego ps2 dupljak.
     
  7. TopniK

    TopniK Komšija

    Ok. Hvala. :wink:
     
  8. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    ili mozes za 15 km kupiti ps2 oliki gamepad za pc i ps2 all in one
     
  9. TopniK

    TopniK Komšija

    Imam već jedan takav. Ali nijedan od njih, pa čak ni oni gotivni Logitech-ovi koji koštaju oko 50 KM, po meni, nisu dobro rješeni kada je u pitanju upravljački plusić. To je razlog zbog kojeg želim koristiti upravo gamepad od PS2.

    Jer na PS2 gamepadu onaj plusić je ispod plastike i vire samo krajevi smijerova, dok je na svim gamepad-ima za PC izbočen krug na kojem je istaknut plus. A gamepad uzimam prvenstveno zbog PES-a i zbog toga je najbolje rješenje originalni od PS2.
     
  10. maniac

    maniac Novi član

    A analog ? zasto igrati sa "upravljackim plusom" kad imas analog.

    Imam i ja taj adapter, kupio u Fis Bing-u dole pa mozes tu pogledati ako ne bud u merkatoru, naravno sve radi odlicno. A imam i USB gamepad, platio 15 KM na istom mjestu, ima analog, vibru, sve tipke kao i onaj od PS2 i radi odlicno.
     
  11. TopniK

    TopniK Komšija

    U Mercatoru sam danas bio i nisam našao. A znači ima u Fis-u na Šićkom?
     
  12. TopniK

    TopniK Komšija

    Jesam budala. Prošli put kada sam bio u Mercatoru sve pregledam i ne nađem ništa. Večeras tražio nešto potpuno drugo i eto, nađem upravo to što mi treba. Speed Link PS2 to USB Adapter. Košta tačno 19 KM.

    A što se tiče gamepada, kao što kaže Bahamut Zero, tu treba uzeti original. U Interexu večeras nađem dvije verzije gamepada identičnih gamepad-u za PS2. Jedan je samo u najlonu i košta 13 Km dok je drugi zapakovan u kutiju baš kao što je i originalna žuta Sony-eva i košta 23 KM. Čak i piše na kutiji Sony kao i na originalu. Ali gamepad-ovi su smeće. Užas nad užasima. Čak sam 4 uzeo da probam onako malo pritiskati i namjerno par puta pritisnem jače R1 i, vjerovali ili ne, na sve četiri gamepad-a sam nakon par pritiskanja syebao R1. Doslovno je uleglo dole. Smeće. Samo original i ništa više. Jest, da će me sada sve izaći oko 65 Km ukupno, ali vrijedi. Biće mi još barem dvije godine. :)

    Bahamut, hvala na upustvu. :smt006
     
  13. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    No problem, ali za jos nesto vise love mogao si uzeti PS3 SixAxis. Driveri su se odavno pojavili na netu... :mrgreen:
     
  14. TopniK

    TopniK Komšija

    Neka hvala. I za ovo se moram razapeti. :smt003
     
  15. dmr

    dmr Veteran foruma

    A gdje ima kupiti taj za PS3 i koja je prednost? Sta mu znaci to 6 osa?
     
  16. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Pa imas ga manje vise na svakom mjestu gdje prodaju PS3. Ako ga uzimas posebno, trebaces posebno uzeti i mini usb kabl (inace radi po Bluetooth 2.0 standardu kad nije prikljucen kablom). A kontroler je dobio naziv upravo po tome sto ima senzor za 6-osnu detekciju pokreta u prostoru. U ovoj "prvoj" reviziji vibracije nema. To ce doci nekad kasnije. Uglavnom imas ovdje pojedinosti:
    http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_accessories
     
  17. Fr33k

    Fr33k Novi član