3D police

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Bumbe, Sep 5, 2018.

 1. Bumbe

  Bumbe Aktivista

  Poz ekipa,

  Treba mi savjet ili pomoc od vas ako neko ima vremena. Hocu da napravim idejno rjesenje za firmu u kojoj radim. Prodajemo LED rasvjetu i IT opremu te bih htio kreriati 3d prikaz polica u obliku sijalice. Znaci klasicne drvene/metalne police na koje ide roba..ali da se recimo sijalica vidi negdje kao.. pojma nemam, ili cak obicne police sa stalazama. Koji program da koristim za to i jel puno komplikovao ? U PSu ili AIu kad radim niej to to jebiga.
   
 2. NAILS

  NAILS Moderator

  Nisam dobro spavao pa te nisam ni skontao, police u obliku sijalica ? Misliš police koje imaju osvjetljenje LED-om ? Ima li na netu neki primjer ?
   
 3. Bumbe

  Bumbe Aktivista

  ovako :D... halali i meni je rano bilo kad sam pisao :D...zamisli policu normalnu (pravougaonik)..al' recimo da je na vrhu sijalica nekako napravljena ili nesto..

  [​IMG]
   
 4. Bumbe

  Bumbe Aktivista

  Da jos malo bolje pojasnim... treba mi mockup 2 ili 3 perspektive.. da se vidi kako polica izgleda sa strane, naprijed, i sa suprotne strane... pokusavam da nadjem neki mockuptemplate na netu, cak i da kupim.. ali nema nista konkretno... jos oblja je varijanta da taj mockup ima smart objecte unutar svog PSD fajla, tako da mogu lijepiti dizajn direktno a da ne gubi efekte i svojstvo.
   
 5. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  Nađi neki cardboard shelf mockup, a onda prođi tutorijal za smart objecte i osvjetljenje, u PS-u mozes to sam sebi napraviti. E sad da li ce biti efikasno s vremenskog ili finansijskog aspekta, pitanje je; ali ako imas solidno znanje u PS-u, mozes to za jedan dan posla napraviti da bude solidno.
   
 6. Bumbe

  Bumbe Aktivista

  Hvala na sugestijama, malo cu krenuti sam da ucim u 3d maxu pa cemo vidjeti, za sad sam ipak prepustio izradu rendera agenciji koja ce nam i uraditi cjelokupno rjesenje.