DVD pržači

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by anand, Jun 4, 2010.

 1. anand

  anand Novi član

  pozz raja
  zanima me jedna stvar a to je ova
  npr kad hocu da snimim muziku za komp onda znam da na CD snimam onoliko koliko mi je volja al kad hoću da snimim CD sa muzikom kojeg ce moci otvoriti DVD player koliko onda mogu muzike na njega da snimim i u kojem formatu??

  Isto tako i za film kako da ga snimim da ga moze otvorit DVD player?
  sta je ono Audio_TS i Video_TS ??
  kako da nabacim da mi film na DVD ima prijevod pokuso sam tako sto snimim .srt datoteku al on ne prihvaća ??
  i kod Video_TS imaju one datoteke .VOB,.INFO ??
  molim pojasnjenje
  nemojte mi Google cito sam slabo sam skonto ako necete objasnjavat i ne pisite neke gluposti (Google) forumi sluze da bi se pitalo..
  Hvala
   
 2. NAILS

  NAILS Moderator

  Kao prvo.. ne mozes da snimas na CD koliko ti je volja vec mozes da snimis muzike koja ne prelazi 700MB. Takodjer na DVD, mozes da snimis muzike ili ti ga sadržaja tolik oda ne prelazi nekih 4600MB. (ili ako je DVD od 8GB onda do nekih 8000MB).

  I zavisi koji je format i koja kvaliteta muzičkih fajlova.

  Onda.. zavisi koji imas DVD player. Da li cita divx format odnsono.. mozes da nabacis .avi pa da ga otvoris na DVD playeru. Prevod takodjer moze biti u vise formata ali treba postojat mogucnost da ga DVD player prepozna za odredjeni video. Pretezno stavljas u isti folder i prevod i fil tako da i jedno i drugo budu pod istim imenom. Recimo:

  film.avi
  film.sub

  Inace.. forum sluzi za zdravu diskusiju, razmjenu misljenja i iskustava, za preporuke pa izmedju ostalog sluzi i za pomoc odnosno za pitanja.
   
 3. anand

  anand Novi član

  izvini al ništa nisi objasnio ... žao mi je što si se toliko iskuco...Hvala u svakom slučaju nadam se da je neko razumio moje pitanje,.
   
 4. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  DVD player ti i nije neko mjerilo jer otvara sve skoro kao i komp bar sto se tice muzike,ali za obicni audio player trebar da muziku snimis ne u mp3 nego u obicnom audio formatu a to je najlakse uraditi tako sto recimo u neri uzmes opciju "burn audio cd" i slobodno ubacis mp3 a nero to konvertuje u audio format.

  A za filmove i prevode moras imati poseban alat,ja sam koristio ConvertXtoDVD koji je malo je rec dobar.Znaci samo ubacis film u bilo kojem formatu i ubacis prevod i kliknes Convert i za kratko vrijeme imas gotov film u dvd formatu spreman za upotrebu u bilo kojem playeru.