pozz, ukoliko imate zadatak da sklopite konfiguraciju recimo za server male firme, kako bi ona otprilike izgledala i na koje komponente biste posebno stavili akcenat!?
Ako ta mala firma planira vrtiti neki Win Server OS na toj konfiguraciji onda odmah u startu ne treba sklapati konfiguraciju nego uzeti neki brand server. Recimo neki HP ML110 G6 kao osnovu + RAM po želji + brži diskovi.
Treba rack za g6 server. Kakav quad. 8gb rama, 2 diska raid 1 tako da si rahat. Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Do mene je. Za mene su proliant serveri rackable tower masine nisam vidio Ima 5 god. Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Za routiranje saobracaja u firmi od 10 racunara je sasvim dovoljno uzeti kakav manji SOHO router, wireless opcija je do tebe. Ako pored toga zelis i da ti sluzi kao i data storage server imas odlicnih NAS uredjaja u koje mozes ubaciti neke enterprise diskove ne samo radi brzine vec i radi izdrzljivosti. Moja preporuka su ti QNap NAS 259+ sa dva disk racka uredjaji jer imaju 2Gbit Lan porta, podrzavaju SATA 3 standard, MySQL i mnogo toga. Meni su se pokazali kao odlicni. Praviti domenu na tako malo racunara je, po meni, bezpotrebno...
Eh cuj G6 (citaj grijalica) za 10 PC racunara i rutiranje saobracaja.. Za te potrebe se instalira NetBSD na toster i to radi ko zmaj.. u prevodu neki stari P3 "turis" pod stol i zaboravis na njega. Naravno ukoliko nisi kontao instalirati Windows server koji ima minimalne requirements-e u tom slucaju.. i feel sorry for you