physical memory low

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Archiebald, Sep 14, 2009.

 1. Archiebald

  Archiebald Novi član

  pozz
  moj drug je skoro kupio racunar i sve je radilo normalno do neki dan,a onda se pojavio onaj plavi dump ekran,od tad se windows vise i ne dize, nego kad dodje do onog "loadinga" samo izbaci taj plavi ekran i restartuje se racunar i sve tako....nekad uspije uci u windows,ali odma zablokira i opet se pojavi taj plavi ekran,...uspio sam procitati sta pise....uglavnom kao nesto "physical memory low" pa me drug zamolio da mu napravim racunar, a ja jedino sto znam je da foramtiram....pa vas pitam jel ima neki drugi nacin da se rijesi ovaj problem osim formatiranja i sta mislite do cega je ovo ?
   
 2. Encor3

  Encor3 Aktivista

  Pod "plavi ekran" nadam se da mislis na BSOD a ne na onaj uvodni win screen. Ovdje je lijepo objasnjeno.
  https://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=28&t=15924&start=0
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 3. dzikson

  dzikson Novi član

  Probaj uci u Safe Mode, idi Control Panel / System / Advanced / Startup and Recovery / Setings i iskljuci Automatically Restart.
  Ako to ukljucis nece se vise restartovati prilikom pojave plavog ekrana, i zabiljezi sta pise , koji error tipsa STOP x XXXX i to , pa postaj ovdje.
   
 4. dzikson

  dzikson Novi član

  Eto imas i tu Tutorial za to ....
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 5. Archiebald

  Archiebald Novi član

  e na taj "plavi ekran" sam mislio :D ovaj BSOD....e sad tacno koji brojevi pisu to cu sutra vidjeti pa vam javim, ali ono cega se sjecam je nesto "physical memory low", pa sam mislio da nije do RAM-a ili tako nesto....mada bi najvise volio da bude kakav virus pa da formatiram,bolje nego da mora kupovati neki novi dio hardvera