Pozdrav svima, Posjedujem speedtouch 516 modem. Dok je bio direktno on samo ukljucen u racunar isao sam preko run-a i otvorio telnet i postavio par postavki na ON te save-o sve u konfiguraciji. Ping se smanjio sa 90-100 na 40-50 na njemackim serverima. Posjedujem 15g paket od BiHnet-a . Nakon kupovine laptopa postojala je zelja da kupim wireless router i da po cijelom stanu mogu koristiti opciju wireless-a. To sam i ucinio i nabavio d-link 524 (procitao dosta reviewa i sve je ok). Sve sam instalirao fino i spojio. Sada imam sve spojeno na nacin: Kabal ethernet iz modema ulazi u wireless router a iz routera kabal ide u racunar . Nakon spajanja sam upalio speed test i pingao u Njemacku , rezultat je bio 90 ms. Pokusam da vidim opet preko telneta (run opcija , navedeno na pocetku posta) da odradim "trace=on" ali mi ne otvara telnet. Pise "Connecting to 10.0.0.138..." i nista dalje. Zanima me do cega je i da li je ikako moguce smanjiti ping na "normalu" od 40-50 ms prema Njemackim i 10-20 na BiHnet serverima. Lijep pozdrav
Modem je bio sam prikopcan i konfigurisan. Ali kazem sada kada je spojeno preko routera ping se opet vratio.