Separate names with a comma.
Austrija willhaben PayLivery rađe platim malo više al sam onda siguran da mogu vratiti robu ako je neispravna. Mada i ovaj način ima mahanu ja...
Da ali prvo treba da dočekam cpu i ram da mi stignu da bi naručio tu ploču jer onda imam 24 sata da javim da li je ploča uredu i onda prodavaču...
Nemora biti bjela ali me nešto privlači bjela matična. A imam i opciju rabljena Strix X670E-E za 290Eura nova košta 450Eura.
Imam i Core P3 Tempered Glass Snow Edition i bjeli radijator 360mm x 140mmx40mm , što bi značilo da moram 2 sistema rasturiti i dokupiti što mi...
Bolja=kvalitetnija jasno na gigu me vuće jedno što je bjela i naručio sam bjele RAM-ove, a imam ovakvo kučište [IMG]
Pa izbacujem strix b550e-f gaming i r5 5600x a ostavljam rx 6900xt oni su pod vodom, radijator 480mmx60mm barrow vodeni blokovi na cpu i gpu, EK...
Naručio 7800x3d i 32gb 6400mhz dolaze iduće sedmice jedino sam u dilemi za matičnu, asus do sada uvjek koristio, ali ova me bjela ploča nešto...
Npr. pomoću PPT možeš kontrolisati potrošnju i temp i on odredjuje all core boost a EDC je koristan za single core boost, ja npr imam PPT 85W TDC...
Ja undervoltam preko PPT,TDC i EDC i tada hwinfo64 očitava pod core clock i efektivni clock istu frekvenciju a kad undervoltam preko core voltage...
Kad imaš dvije pločice memorije iste ili različite i ako se nalaze u slotu A2 i B2 automatski su u dual chanelu i radit će na 2133mhz sve dok...
Stvar je u EDC-u ako je previsok obara frekvenciju gubi efektivnost CPU, krenes testirati EDC od 142- 200 da vidis koji daje najbolje rezultate .
4.5GHz vs 5.5GHz AMD Ryzen 7 5800X3D Review - The Magic of 3D V-Cache
Probaj ovo - PBO Limits - PPT: 200 TDC: 200 EDC: 150
To VRM-B0 je revizija CPU Vermeer 5000 serija kao Matise 3000 i Cezane 5000G i da nisi slučajno u ECO modu ili hladjenje nije kako treba. [IMG]...
Pa prebaci se na 52 zoll iz sig-a