Separate names with a comma.
Ahaha, kako ne valja pa bolja je od one na Varta baterijama.
Port royal 3DMark combo Ryzen9 9950X i RX 9070XT za sada 1. mjesto Search [IMG]
Možda probam i to sad je trenutno tečni metal ispod AM5 Mycro Direct Die [IMG] [IMG]
Razlike u tempu nisam mjerio, ima samo razlike u dužini max boosta tj. što je hladniji to će duže vremena biti na max frekvencijama.
Uradi sam sa delidd tool-om , delidd-0 7800X3D i 9950X [IMG]
Hebeš ga ja naručio XFX RX 9070XT Mercury Gaming OC White za 850 eura.
Austrija willhaben PayLivery rađe platim malo više al sam onda siguran da mogu vratiti robu ako je neispravna. Mada i ovaj način ima mahanu ja...
Da ali prvo treba da dočekam cpu i ram da mi stignu da bi naručio tu ploču jer onda imam 24 sata da javim da li je ploča uredu i onda prodavaču...
Nemora biti bjela ali me nešto privlači bjela matična. A imam i opciju rabljena Strix X670E-E za 290Eura nova košta 450Eura.
Imam i Core P3 Tempered Glass Snow Edition i bjeli radijator 360mm x 140mmx40mm , što bi značilo da moram 2 sistema rasturiti i dokupiti što mi...
Bolja=kvalitetnija jasno na gigu me vuće jedno što je bjela i naručio sam bjele RAM-ove, a imam ovakvo kučište [IMG]
Pa izbacujem strix b550e-f gaming i r5 5600x a ostavljam rx 6900xt oni su pod vodom, radijator 480mmx60mm barrow vodeni blokovi na cpu i gpu, EK...
Naručio 7800x3d i 32gb 6400mhz dolaze iduće sedmice jedino sam u dilemi za matičnu, asus do sada uvjek koristio, ali ova me bjela ploča nešto...
Npr. pomoću PPT možeš kontrolisati potrošnju i temp i on odredjuje all core boost a EDC je koristan za single core boost, ja npr imam PPT 85W TDC...
Ja undervoltam preko PPT,TDC i EDC i tada hwinfo64 očitava pod core clock i efektivni clock istu frekvenciju a kad undervoltam preko core voltage...