Problem sa Grafickom Nvidia 8500GT

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by zeljko, Jun 19, 2009.

  1. zeljko

    zeljko Novi član

    Pozdrav svima...

    Imam problem sa racunarom pa bih vas molio ako mi mozete ponuditi rjesenje sta da uradim. Racunar mi je star 2 godine i kupljen je sa ovom konfiguracijom
    Matična ploča: P5LD2 SE/C, LGA 775, Intel 945P, FSB 1066, 4×DDR2/667 dual channel, PCI-Ex16, 2×PCI—Ex1, 3×PCI, U/ATA100, S/ATA2×4, 8×USB 2.0, Gigabit LAN, 6 channel audio, 6 channel sound, S/PDIF-out, GreenASUS, ATX
    Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 2,20 GHz 1.1 GHz
    Memorija: DDR2 2GB 667 MHz CL5 DUAL CHANNEL KINGSTON
    Grafička karta: EN8500GT SILENT, 256MB DDR2 128-bit, HDTV,
    DVI-I, TV-out, engine clock 450MHz, memory clock 800MHz,
    DirectX 10, Shader model 4.0, SLI

    Mislim da nije potrebno da nabrajam ostale komponente, instalirao sam Vistu Ultimate32-bit. Sve je radilo normalno do prije mjesec dana a onda odjednom mi zasteka racunar I pojave mi se neke cudne boje na monitoru, I napise mi da Display driver has stopped working and has recovered successfully ili Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered. Nakon toga mi nestane slike sa ekrana I nakon restarta racunar mogu upaliti samo u safe modu. Komponente sam kupio u Zagrebu gdje sam I poslao graficku na reklamaciju, vracena je ista ta kartica ali ona koja je testirana I kod koje se nije desavao tajproblem a za onu koju sam poslao je receno da se ne moze popraviti. Dva dana je sve radilo kako treba I opet isti problem. Je li se neko susretao sa ovim problemom I moze li mi ko pomoci. Da li bih dobio sta sa time da skinem Vistu I stavim XP.

    Ako imate bilo kakvo rijesenje, posaljite mi na mail [email protected]

    Unaprijed zahvalan
     
  2. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Koje si drivere koristio? Svakako probaj i sa drugim OS-om.
     
  3. Tyger

    Tyger Aktivista

    Pokusaj dodatno instalirati XP (Dual Boot), tako ces moci provjeriti da li je do viste, a neces je kasnije morat ponovo instalirati...
     
  4. zeljko

    zeljko Novi član

    Drajvere sam dobio uz graficku ali sam i sa Nvidia sajta skinuo najnovije drajvere. Problem i dalje ostaje...
     
  5. GW

    GW Moderator

    Dobra ideje. Sad mu još samo objasni kako će to izvesti. :wink:
     
  6. zeljko

    zeljko Novi član

    Sta mislite da li bi problem mogao biti sa maticnom plocom?
     
  7. GameXstream

    GameXstream Aktivista

    Kada se pojavljuje taj problem jer kad je grafička i idle ili u loadu?Ako se u loadu pojavljuju ti problemi onda mislim da se se pregrijava,prijatelj mi je jednom prilikom donjeo 8600GTS,koja je odmah pri 3D režimu počela da ludi,šarene linije po ekranu itd. Inače kao što je već rečeno,pokušaj novije drivere.
     
  8. zeljko

    zeljko Novi član

    Danas sam recimo gledao film u Media Player Classicu i pocelo je da steka, ali prije mi se desavalo i kada bukvalno nista ne radim a posto mi je graficka tek jucer stigla sa reklamacije, nisam jos uspio da je dovoljno testiram, mada sada ne mogu nista ni da radim jer mogu samo da pokrenem racunar u safe modu a sto se tice drajvera, pokusao sam i sa najnovijim pa i dalje imam isti problem.
     
  9. Pasha

    Pasha Komšija

    Ja ovo nisam uspio shvatiti :


    Probaj kartu na drugom računaru.
     
  10. zeljko

    zeljko Novi član

    Nisam bas dobro objasnio, graficku koju sam poslao na reklamaciju su testirali i rekli su da ne valja i onda su mi poslali isti model graficke koju su navodno oni testirali i koja nije pokazivala nikakav problem, medjutim ja i dalje imam isti problem sa tom Novom Nvidia 8500GT koju su poslali.
     
  11. GV

    GV Komšija

    Jesi li se probao vratiti na XP, probaj pa javi rezultate
     
  12. zeljko

    zeljko Novi član

    Stavljao sam graficku na racunar sa XP OS kao i na drugi racunar sa Vistom, problem je i dalje isti. Graficka se ponasa kao i u mom racunaru. Nisam stavljao drugu graficku u svoj racunar da vidim kako se tada ponasa, iskreno malo me je i strah posuditi od nekoga graficku pa da ju ne pokvarim. PITANJE: Sta mislite da li mi maticna ploca mozda na neki nacin przi graficku, jer mi je neobicno da ta graficka koja mi je dosla sa reklamacije a koja je navodno NOVA odnosno zamjenska, radi dva dana i nastane isti problem kao i sa prethodnom. Sutra saljem ponovo na reklamaciju, ne znam samo da li da posaljem i maticnu. Pozdrav svima.