Kako refresh-ovati BIOS na najjednostavniji nacin ?

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by arnel_92, Nov 1, 2009.

  1. arnel_92

    arnel_92 Novi član

    Skinuo sam zadnju verziju ali sad neznam sta treba raditi sa tim file-om !?
     
  2. Tyger

    Tyger Aktivista

    Odes na stranicu proizvodaca te tu skines tool za flash-ovanje BIOS-a. Pokrenes taj alat odaberes taj file sto si skino i kliknes na flash BIOS ako ti je novija ploca, ako je starija morat ces praviti bootabilni Floopy pa sa njim to flashovati.
     
  3. arnel_92

    arnel_92 Novi član

    Starija mi je matična ploca ELITEGROUP K7S5A ! Socket 462 ! Skinuo sam taj file za fresh-ovanje BIOS-a znači trebam ga prenijeti na floppy i kad uđem nu BIOS sta mi je onda raditi ? HVALA
     
  4. perke

    perke Aktivista

  5. arnel_92

    arnel_92 Novi član

    Imam takodje jos jednu po meni bolju matičnu ploću ASUS A7N8X Deluxe ali takodjer bi trebao fleshovati BIOS jer mi ovaj Bios ne podržava cak ni SATA ulaz, ni LAN a gledao sam da bi mogla podnijeti procesor od 3,2 Ghz kad bi je flash-ovo ? Imate li koristan savjet ???
     
  6. Esh

    Esh HWB

    Sta je problem tacno? Imas BIOS + utility na Asusovom sajtu, napravi USB bootabilan stick i to je to, mislim da cak i za to ima uputstvo na Asusovom sajtu.
     
  7. Big Boy

    Big Boy Novi član

    Ne ides u BIOS da napravis update... napravis bootabilnu disketu ili USB stick. Bootas sistem... pokrenes BIOS utility sa fajlom koji si skinuo kao update... sacekas malo i odradis restart i to je to.

    Bilo bi dobro ako imas (bar da posudis) UPS da ti slucajno ne bi nestalo struje tokom procesa.
     
  8. Qler

    Qler Veteran foruma

    e, da ne otvaram novu temu, sada sam malo cackao, vidim za moju plocu ima BIOS (oficijelni) koji podrzava Phenom procesore (ne pise koje), Athlon 4X50, Sempron X2



    e mene sad zanima, posto ne mogu da nadjem listu procesora, a i iskreno veze nemam oko oznaka ovih phenoma, koji bi bio najbolji koji moze na plocu. i da li moze neki X4?
     
  9. GW

    GW Moderator

    Phenomi prve generacije bi trebali raditi, ali i oni imaju problema. Piše ti tu za taj S3 problem (stand by). Phenom 2 ne bi išao nikako tu.
     
  10. Qler

    Qler Veteran foruma

    phenom II nisam ni pitao :) znam da ne moze.

    sta su mu S3 problemi, jel nece da se gasi kako treba? sta mislite isplati li se ganjati kakvog phenoma? ja bi najradije 6400+ to mi je najsigurnije ali nema ih nikako...
     
  11. GW

    GW Moderator

  12. Qler

    Qler Veteran foruma

    zahvaljujem