Preporuka mikrofona

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Vedo, Jan 22, 2010.

  1. Vedo

    Vedo Moderator

    Ljudi sta da uzmem, treba mi za Skypa, sad imam neko Speed Link govno koje stalno gubi kontakt, dakle sluse + mic. Do 50 KM. Samo nek radi kako treba, ne trebaju mi gamerske nit vizuelne karafeke.
    valjal ovo cemu:
    http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=527
     
  2. AhmeT

    AhmeT Overclocker

    Vjerovatno valja :)

    Ja evo imam neke obicne MS Industrial slusalice sa micom, malo one povece sto zaklope usi, vec 6 godina i mikrofon uredno sluzi za sve, od MSNa i Ventrila pa do VoIPa u HoNu i BFu. A bile su nesto preko 20ak km. Suigraci se ne zale na kvalitet, a i trebalo bi da je to sve priblizno tu, ti mikrofoni.
     
  3. apdejt

    apdejt Overclocker

    Logitech dialog serija, bez ikakvih problema uzmi bez razmisljanja idu vec od 15 KM pa na gore. Pretpostavljam da su i ove iz te ili slicne serije. Imao sam do sada troje i super su ali ja cesto zaspem sa slusalicama pa ih polomim ali nikada se nisu pokvarile cak i u fazama kada su imale po pola kilograma selotepa na sebi ...
     
  4. Vedo

    Vedo Moderator

    Uzeo ove Logitech Headset 960 USB, njih izabrao jer idu preko USBa (nisam bio siguran jel ove Speedlink prekidaju zbog njihovog dzeka ili Mic-In na kucistu). Bilo je cisto Plug & Play, Win 7 ih uredno prepozna, ferceraju odlicno.
     
  5. united

    united Novi član

    Pročitao sam da si uzeo al' slušaj ovo a i drugima će dobro doći.

    Kupio sam sebi neke bezveze Genius slušalice od 10-12 KM i na XP mi je kao nešto "šuštalo", isto ko da na kesama sjedim i pričam sa jaranima. Onda fino skinem sebi Win7 64 bit i riješim probleme koje sam imao sa računarom. Od "freezanja" igara do eto ovog mikrofona koji se nekim čudom njegov output mikrofona čuje kao u Steelseries Siberia koje koštaju oko 100 KM ...
     
  6. apdejt

    apdejt Overclocker

    Ovo ti je piraterija koja je zabranjena na ovome forumu.
    Procitaj malo viewtopic.php?f=1&t=11825 tek toliko da znas osnove sta se smije a sta ne.
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  7. Vedo

    Vedo Moderator

    Ma skinuo covjek sa Steama, necemo sad tetke biti :p :D
    To kod tebe je ocito bilo do drivere zvucne. Ovaj Logitech jeste poskup al je fensi-smensi + extra stvarno slusa, clean'n'clear.
     
  8. Esh

    Esh HWB

    Poprilicno jeftin mikrofon koji je na "dobrom glasu" je svakako Zalman ZM-MIC1, no tesko ga je naci ovdje.