Problem sa VGA ili monitor

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by wizard, Aug 6, 2010.

  1. wizard

    wizard Aktivista

    Ovako ljudi,

    dobio sam od poznanika njegovu staru VGA i to Ati Radeon X1900XT ( kod njega radila kako treba ali si nabavio neki drugi model ) i pošto imam sve ostale komponente, složim ja sebi jedan PC.
    MB - Gigabyte GA - 945PL-DS3
    CPU - Intel Pentium neki dual core, nemam pojma koji...
    RAM - 2 x 1 GB Kingstone
    VGA - Ati Radeon X1900 XT 512 MB
    HDD - 160 Maxtor...
    Napajanje - gigatech 550W
    ...
    ...
    ...
    Podigao sistem i sve OK dok nije trebalo da Boot-a sistem po prvi put i tu se dešava sljedeće: računar se pali, pokazuje klasičnu gigabyte-ov screen pa početak windowsa i tu se monitor gasa a centralna jedinica i dalje mota nešto ( rade crvena lampica i zvuk se čuje ). Monitor je inače EIZO FlexScan L675. Da li je neko imao slična iskustva i kako je to uspio riješiti...

    Unapred hvala svima na pomoći!!!!

    P.S.: svaki pokušaj paljenja PC-a se završi isto ali u Safemodu normalno radi!!!!
     
  2. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    jesi ukopcao konektor za dodatno napajanje vga, probao upaliti masinu sa postenom napojnom?
     
  3. wizard

    wizard Aktivista

    Mislim da je to pitanje glede prikopčavanja 6 - pinskog konektora suvišno a što se tiče poštene napojne, odgovor je NE, nisam ali je stvar u tome da ja čitavo vrijeme imam sliku ( prilikom snimanja OS-a ) i sve dok ne snimim driver - e od VGA i restartujem PC.
     
  4. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    onda rerna ftw! :D
     
  5. selvin

    selvin Moderator

    Forza, nadam se da je to bila zezancija :D

    I kod mene se tako nesto skoro desilo, usao u safe mode, izbrisao drivere, ponovo u windows instalirao, restartujem, isto se desi. Ponovo u safe mode, izbrisem drivere, u windowsu instaliram neke omega drivere, jest da su stari ali rade. Nije mi se poslije dalo da cackam do cega je, ali dok ovako radi meni dobro :)
     
  6. wizard

    wizard Aktivista

    Nakon više dana provedenih uz PC i mnooogo Googlanja uspio sam da riješim navedeni problem. Hvala Vam na pomoći ali ni jedna sugestija nije pomogla da se razriješi moj slučaj. Naime, problem sam riješio tako što sam memoriske module stavio da rade u slot 1 i slot 2 umjesto u dualchannel-u i uradio clear CMOS. Nakon ovoga, sistem je proradio i evo sada imam namjeru da mu pustim par testova i vidjećemo dalje.....