Problem sa Skype na Nokia E72!

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by John Doe, Jan 31, 2011.

  1. John Doe

    John Doe Novi član

    Naime imao sam instaliran Skype na svojoj E72 i prilkom formatiranja memorijske kartice, on se izbrisao iz aplikacija. Međutim skinuo sam ga ponovo i prilikom pokretanja instalacije govori mi da "Skype već postoji. Zamijeniti verziju 1.01(6) verzijom 1.50(12)".Nakon toga naravno ja kliknem DA i nastavim sa instalacijom, medjutim izbaci mi poruku NE MOŽE SE INSTALIRATI. Mijenjao sam datum na mob. i pokušavao, ali bez uspjeha. Dali je neko imao sličan problem i može li mi neko pomoći i reći u čemu bi mogao biti. Hvala.
     
  2. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Valja ti uraditi format,imao sam taj bed ukucaj *#7370# al crknuce ti svi podaci pa uradi backup imenika i sto ti bitno.
     
  3. John Doe

    John Doe Novi član

    Dino pomoglo je, hvala ti najljepša, pozdrav
     
  4. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    NP :wink:
     
  5. John Doe

    John Doe Novi član

    Novi problemčić! Kad sam prije imao Skype na mob, mogao sam odrediti koju mrezu da koristim,a sad ne mogu namjestiti tu opciju, samo mi se automatski konektuje preko bh mobile internet.
     
  6. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    PA vjerovatno ti je skajp podesen da se pali zajedno sa telefonom i u njegovim opcijama izabran BHmobile kao defaultna konekcija,izaberi nesto kao always ask i ugasi opciju automatskog paljenja.
     
  7. John Doe

    John Doe Novi član

    Izabrao sam tu opciju "always aks", ali me on i dalje NE pita koju mrezu da izaberem nego se samo spoji. :x
     
  8. Reznor

    Reznor Overclocker

    kod mene daje opciju internet I wap. pod konekcijama nadji pristupne tacke I dodaj svoju wlan konekciju I stavi prioritet na 1. ako to ne pomogne obrisi wap konekciju ako je ne koristis.
     
  9. John Doe

    John Doe Novi član

    Treba mi wap cesto, kad nema wlan-a, a uopste sad ne mogu naci te konekcije i staviti svoju wlan mrezu pod prioritet br 1. Svakako hvala, pozdrav
     
  10. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Druze,pa format je unistio sve.Moras sad to sve ponovo izgraditi.
     
  11. John Doe

    John Doe Novi član

    A znam druže :), ali zar ne bi bilo logicno kad se spajam na skipe, da me pita koju mrezu da koristim, kao sto je i prije bilo, a ne ovako da me automatski spaja na bh mobile internet? Fakat ne znam u cemu je kvaka sad?
     
  12. NAILS

    NAILS Moderator

    Resetovao si telefon tako da nemas nikakve internet postavke. Moras da ih sam uneses ili trazis od telekoma (ako si na njemu) da ti pošalju.
     
  13. selvin

    selvin Moderator

    Nails, ponovo pokusavas prepricat Dinin post, a nisi procitao o cemu se radi. Upravo to sto ti kazes on ima ali hoce covjek preko wlan-a da se konektuje.

     
  14. NAILS

    NAILS Moderator

    Nisam vidio da mu radi telekom.
     
  15. John Doe

    John Doe Novi član

    UPRAVO