Kako instalirati postojeće modove na novi php stil?

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Maja29, Nov 13, 2011.

  1. Maja29

    Maja29 Novi član

    Forum ima različite modove: karma, arcade, chat, aktivni članovi u zadnja 24h, rođendani, portal... ali i samo osnovna 3 stila- vistu, prosilver i subsilver2.
    Naravno, kad instaliram novi stil, nema modova. Kako da ih prebacim na novi stil, ali ne da instaliram nove, nego ove koji su sad tu, tako da ostane preko 200 igrica koje imamo na forumu, sa svim rekordima i da karma ne počne od 0, nego da ostane kakva jeste.

    Valjalo bi kad bi mi neko detaljno objasnio, mada znam da neću dobiti odgovor :D

    Ne mogu zasad plaćati nekog da mi to odradi.
     
  2. AhmeT

    AhmeT Overclocker

    Mukotrpan ti je to posao :) Uglavnom, prilikom instaliranja tih modova vjerovatno su neki (svi) trazili modifikacije tih stilova, i isto to ces morati uraditi i sa novim stilom, mislim da ne postoji neki nacin da automatski sve prebacis sa nekog postojeceg stila na taj novi. Ti podaci, rekorci i karma, su pohranjeni u bazi te bi oni ostali isti kakvi jesu, tj tom novom stilu ces samo dati "pristup" tim modovima, njihovim podacima i postavkama, isto kao sto si uradila i prilikom prvobitnih modifikacija.

    Znaci samo nadji listu tih modova koje imas, vidi sta sve koji zahtijeva i odradi to za taj novi stil. Nadam se da imas evidenciju koji modovi su tu, koje verzije te koje su modifikacije trebale biti uradjene da svaki od modova ima efekta :)
     
  3. HamziBeg

    HamziBeg Komšija

    To je poprilično loše isprogramiran-a web aplikacija kad nisu uspjeli odvojiti stilove od funkcije. Najviše vremena sam prove oradeči na WordPress-u pa govorim iz tog iskustva...

    Jesi probala poisključivati sve modove, aktivirati željeni stil/template i onda aktivirati modove? Ne znam o kojoj je platformi riječ, neki modovi automatski ubacuju svoje linije koda u template, kada se aktiviraju.

    Proces je mukotrpan, i kombinacija je da čitaš kôd trenutnih template-a i gledaš gdje je koja funkcija ubačena, pa da i ti to uradiš. Trebaš razumjeti kako radi platforma (kako poziva naslove, teme, avatare i sl, i gdje možeš a gdje ne možeš ubaciti funkciju moda i sl.) a to ćeš saznati ako potražiš dokumentaciju kod developera.

    Sretno ;)
     
  4. selvin

    selvin Moderator

    Moras da razumijes kod i trenutnih i buducih template-a, da bi uspio dodat mod za template za koji nije namijenjen. Dakle moras sve rucno izmijenit, nema opcije za automatsko prebacivanje.
     
  5. Maja29

    Maja29 Novi član

    Znači sjedi i šuti!
     
  6. Maja29

    Maja29 Novi član

    Samo su mi problem karma i igrice. Novi portal i chat se mogu instalirati valjda na novi stil.

    Ništa, nek ostane kako jeste zasad.