Bihnet moja tv full/problem

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by L0kum, Dec 5, 2011.

  1. L0kum

    L0kum Novi član

    Znaci imam moja tv full paket,imao sam wireless namjesten na zxw10 w300 modemu,medjutim bilo je nekih problema pa sam morao reset modem tako da bih izgubio sve postavke u modemu poput wireless i automatskog konektanja int,tako da sam isao na 192.168.1.1 i isao sam pod setup interface i sad bih voliko kad bi mi neko obj kako da namjestim wireless ,konekciju sam ovako napravio tako da mi to i nije toliko bitno mada ako neko zna da i to odradim moze kako da ne <3 hvala unaprjed ...moze i slike :)
     
  2. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma


    Probaj ovako, ja sam komšiji ovako uradio i wireless i tv mu radi normalno.
     
  3. Vedo

    Vedo Moderator

    Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.
     
  4. L0kum

    L0kum Novi član

    Hvala za quote ali ako bi mi mogao bas u detalje objasniti znaci ako bi mogao uslikati vec namjesteno samo delete svoj user i pw,isto tako i za wireless
     
  5. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Nemam ja moju tv to sam našao na bihnetovom forumu kad sam komišiji koji ima moju tv štimao wireless. Uglavnom sjećam se da sam na svakom laptopu uštimao manuelno ove ip adrese tj. laptop 1: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gatawey 192.168.1.1, laptop drugi isto sve samo prva ip adresa umjesto 100 neki drugi broj npr 101. i wireless i tv je uredno radila, nisam ništa drugo dirao. Kad bi ostavo na automatsko laptop bi se nakačio na wireless ali nije internet radio. Ne sjećam se tačno moguće je i da sam u postavkama routera isključio ovaj dhcp njegov nisam siguran. Uslikao bi ti rado ali nezgodno mi je sad ići kod komše vazda je na faksu nikad nije kući.
     
  6. L0kum

    L0kum Novi član

    Ok care,hvala na pomoci slike trazim zato sto sam tako nest ovec pokusavao da bih o5 pokvario nesto da mi nije ni konekcija koju sam sa strane napravio nije radila,pa sam htjeo da mi to neko u detalje da nebih nesto pobrkao :)
     
  7. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Imam i ja problem, koristim moja tv net, naime neki nestrucan lik mi je mijenjao modem i pogubio se sam u postavkama istog jer je pravio pola sta jebene postavke.. Modem je ovaj ZTE kurac.
    Sada imam male probleme sa mojom tv nekad mi trza slika kad opteretim net što nije slucaj u gotovo godinu dana kako je koristim.
    usao sam u modem i nasao ovakve postavke
    I
    Na prvom izlazu mi je net a na trecem mi je moja tv.
    Drugi i Četvrti port su slobodni, jel ovo do postavki ili mi je donio nekakav sjeban modem.
    Nisam nista čaprkao puno da ne bih napravio gori problem ali me nervira kad nesto skidam slika na tv nekad sjecne, kao da mi veci prioritet ima internet od TV-a
     
  8. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ispade da mi je moja tv na voip-u :shock:
     
  9. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Ta uputstva su netačna od kako su postavljena :) , pogledaj moje uputstvo, i isto tako mislim da postoji update, tj. firmware da ne moras isključivati DHCP i kucati adrese kao što ja radim :)
     
  10. L0kum

    L0kum Novi član

    Ima li iko moju tv full,ako ima da mi uslika na podesavanju modema od setup interface i internet i lan i wireless bio bih mu veoma zahvalan
     
  11. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Mozes li mi baciti te svoje postavke za modem.
    Ja imam ovaj kineski ZTE 831 Series trebaju mi postavke nesto se pojebalo na modemu.
     
  12. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    viewtopic.php?f=68&t=26375

    Tu je za TP-LINK, ZTE bi trebao biti jednostavniji, i mislim da su kod svih ostalih uputstva tačna, tako da bi trebao konfigurisati sve pomoću njih. Nisam u dodiru s instalacijama već godinu dana, tako da ne znam šta se sve promijenilo. Kod TP-LINK-a je uputstvo djelimično tačno, problem sa DHCP-om se rješava updejtom software-a, i onda nema potrebe za manuelnim kucanjem adresa, samo treba biti pažljiv.

    VOIP adapter (Planet) se treba sam konfigurisati čim se spoji, i mislim da za njega ne treba posebno štimati port kao što je to bio slučaj prije. Naravno, ako treba, onda su to one stare postavke za VPI/VCI, 8/43 ako se ne varam :)
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  13. L0kum

    L0kum Novi član

    ima li iko modem zxw ko kod mene ako ima slike pls za setup interface
     
  14. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Debili rade u BHT nakon gotovo mjesec dana muke i nekoliko izlazaka raznih montera na teren debili nisu skontali da su pogrijesili kad su konfigurisali modem, danas mi je dopizdilo i uzmem i sam konfigurisem modem.
    Naime lik mi je mijenjao modem jer je prethodni otisao prije mjesec i naravno unio postavke 8/40 8/43 8/60 ali nije rasporedio na portove vec sve u jednu grupu
    I problemi koje sam imao kad zvoni telefon i kad sam na internetu trza slika na moja tv sto nije slucaj bio prije.
    Rekli su mi da je mozda losa parica i da odjavim uslugu. :smt005
    Naravno ja sam napravio 3 grupe i konfigurisao portove i sad sve radi ok.
     
  15. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Samo da ubacim jedan lokalni naziv za te takve kvazi majstore...."blećak" :smt005

    Ajd dobro je da si rijesio :D
     
  16. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Da i nazvao sam onaj njihov free broj i "natropao" se za losu uslugu debila koji terenski rade u BHT-u
     
  17. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Komšija podnio zahtjev za adsl u telecomu. Čekao ih i čekao, par puta zvao išao na šaltere da bi napokon došao monter nakon 6 (slovima ŠEST) mjeseci. Ovaj ga otjera naravno a u međuvremenu zbavio kablovski priključak, čekao sedmicu.