BSOD BugCheckCode 0x00000050 !

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by joyjoy, Jul 21, 2013.

  1. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Ugradio sam novu MB (GA 990FXA UD5) i od tada (7dana) problem sa BSOD i to uvijek isti PAGE_FAULT IN NONPAGE AREA: Bug Check Code 0x0000050 ( casued svaki put neki drivers ovo sam prepisao iz BLUE SCREEN View :smt005 ). Slomio sam se googlajući i sve govori da je RAM neispravan ali Memtest86+ prošao bez greške više pass.... Da li neko na forumu zna u čemu je kvaka... raspametio sam se , ostale komponente su sve nove FX8350,SSD,GPU ..... BSOD je prilikom restarta i bude ih serijski 2-3 , kada krene normalan rad sve u dure. Znači samo prilikom restarta .google google i ništa

    POMOĆ :smt005


    edit: pokušao sam reinstall OS Windows 7 64bit ( 3 puta) i uvijek isto , clear CMOS , u BIOS po default sve , ponovo sve ugradio -reseat CPU , memorija u drugim slotovima, jedna pločica itd itd...
     
  2. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Zapisao sam sa plavog ekrana ALSysIO64.sys , izgleda da je "to" iz CoreTemp i da je ozrokovalo BSOD , uklonio sam CoreTemp RC5 i 5 puta restartovao bez BSOD.
    Uhhhh nadam se da je riješeno! CoreTemp bullshit! Radi se o (nadam se) softwarskom problemu!

    :)
     
  3. suad.h

    suad.h Novi član

  4. Sena

    Sena Veteran foruma

    Zanimljivo da je core temp, 0x50 je koliko mene sjecanje sluzi mesto za ram, imc i generalno komunikaciju cpu-a i memorije.

    Fazon je sto ne mora bas biti core temp da je problem, moze biti da je samo core temp "ispoljio" manu memorije ili necega drugog, ali ako sada radi, onda se nema sta pricat.
     
  5. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Uklonio Core Temp , evo dva dana sve OK. Očito je taj driver iz Core Temp uzročnik.... nisam jedini masa je korisnika , zanimljivo na staroj ploči (mada je i ona nova) nije smetalo.Nije do RAMa.
    Volim ovu Gigabyte (iako me malo zezala) zbog Dolby Home Theter 4 , nevjerovatno dobar zvuk ( izvadio sam zvučnu ,nema potrebe zaista).... što ti je reć' software a klasika Realtec!