Procesor ili....?

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by H0ly_Danc3r, May 2, 2006.

  1. H0ly_Danc3r

    H0ly_Danc3r Guest

    Ovako imam jedan problem kupio sam matičnu ploču Asrock K7VT4A Pro jer mislim da mi je stara matična zezala Soltek. No svejedno sve ja to lijepo spojim unutra kada upalim kompjutor je upaljen kakvih 3 sec i sam se ugasi?! Dali bi mogao biti procesor uzrok tome?
     
  2. Esh

    Esh HWB

    provjeri prvo napojnu jedinicu i memoriju.
     
  3. ming

    ming Veteran foruma

    Napoyna Yedinicca

    98%
     
  4. H0ly_Danc3r

    H0ly_Danc3r Guest

    Nije napajanje probao sam tri napajanja
     
  5. ming

    ming Veteran foruma

    Jeli ploca pod garancijom. Ima fora da se proba ploca, izvadis ram ako speaker zapisti sigurno je ispravna.
     
  6. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Nije ti to baš sigurno koliko si ih probao. Imao je moj haver sličan problem i probao je dvije napojne od 400W, kada je stavio treću 500 W profercerao je, pun je comp bio periferije i dosta RAM-a zbog čega je vukao mnogo. Još ako ti je NO NAME napojna...
    U mnogo slučajeva napajanje je problem.

    Druga opcija je hlađenje procesora. Ako ti ne prijanja dobro cooler i sl... a comp se gasi automatski kod pregrijavanja procesora i to je moguće
     
  7. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Meni su isti simptomi bili na k7vac gigaybyte ploci i athlon 2000+ do proc-a je bilo nije pistala nije se nista desavalo osim sto zavrti dva puta hladnjak i klj.

    Mada je kod tih simptoma najcesce napojna krivac
     
  8. BLUE-SKY™

    BLUE-SKY™ Aktivista

    Daj ti provjeri jel ti hladnjak dobro sjeo na proc.... i ako imaš ono 4-pinsko dodatno napajnje..jel ti ubodeno na ploču....
     
  9. All4AMD

    All4AMD Aktivista

    To ipak nemora biti uvjek istina jer ja imam jednu ASUS plocu kojoj je najvjerojatnije memorijski kontroler otisao ili nesto u northbridgu jer jednom je memorija bila pogresno ustekana na nju i maticna je prestala raditi, tj sad kada se stavi memorija na nju ploca nece da se boota, samo se vrte ventilatori i niti slike niti ista, a kada nema memorije pocne pistati... :roll: a nisam nikad skontao sta joj je u kvaru... i imali joj spasa...:?
     
  10. Benq

    Benq Komšija

    Ne znam kako memorija moze bit pogresno stavljena...
     
  11. All4AMD

    All4AMD Aktivista

    Nestrucnim rukovanjem :wink: tj bila je naopako okrenuta, najverojatnije da nije bila ni dobro sjela u DIMM utor, al eto malo nepaznje i desi se svasta :?
     
  12. arbiter

    arbiter Novi član

    provjeri da nisi zaboravio ukljuciti hladnjak od procesora, kad se proc pregrije, to se desi. isto tako provjeri da li si ukljucio onaj mali hepek od 12v u plocu pored klasicnog atx konektora.