Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

  1. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Adapter is not compatible with vacuum cleaners BOSCH Unlimited Series 6.
     
  2. nivla

    nivla Komšija

    kod mene je 7 hahaha, ko zna al ne isplati se 50km dat da probas jel lazu
     
  3. dams82

    dams82 Komšija

  4. mobsterc

    mobsterc Overclocker

    @IdeMedoSumom @dams82 Gdje ste kupili kenwood?
    Kod nas nema osim tronex, ali koliko znam uvoze vracenu robu iz eu, poprave pa stave u prodaju (ne kazem da je nuzno losa opcija, ali eto garancija je samo 1g).
     
  5. dams82

    dams82 Komšija

    Ovaj kMix sam kupio u https://www.tehnostar.ba/
    A ovaj multione u tronex. Tronex prodaje robu iz izloga, ja sam par puta kupovao, samo jednom vratio fritezu na vrući zrak, ovaj mikser došao sa puknutim nastavkom i prijavim, oni poslali drugi. Korektni su. Neki dan delonghi aparat za espresso, samo tragovi brisanja krpom, bio izložen pa prašina padala po njemu, inače su korektni i lako se dogovoriti, a cijene pristupačne.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  6. mobsterc

    mobsterc Overclocker

    Jedan procenat je roba iz izloga, dosta toga se popravlja, vracena roba i sl. Kakve to tragove krpa ostavlja pa ne brisu opiljke, hajmo realno :D Imam fritezu od njih i sve je ok vec par g, slazem se da su korektni, par puta sam komunicirao, kazu ako znaju da fali neki dodatak i dobra je to prilika, bude povoljnih cijena, zato sam i rekao da ne kazem nuzno da je losa opcija.

    nego se vise lomim obzirom da bi me neznatno skuplje dosao da kupim u HR (nakon povrata pdv-a) i provjereno nov sa 2g garancije :D Doduse opet je pegla i to onda nositi na garanciju, ako radi godinu valjda ce i dvije, sta znam, skontam se... :D
     
    dams82 likes this.
  7. dams82

    dams82 Komšija

    Ja što sam kupovao sve je bilo u original ambalaži i nije bilo tragova korištenja, samo tragovi otvaranja i to što sam napisao brisanja krpom. Za aparat za kafu su mi rekli ima ogrebotine, ja rekao da pošalju da ako bude mnogo da ću vratit, kad je došlo sve lijepo upakovano, svaki dio u svojoj najlon kesi, sve super, nikakvih oštećenja nije bilo. Kupio jednom dva Dolce gusto piccolo po 59KM,sve super bez ikakvih tragova otvaranja kutije, neki toster isto je bio, samo ta friteza je bila sva izgrebana kao da je ispala iz kamiona u vožnji

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  8. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Je li im budu na stranici svi ti proizvodi na koje naletis ili? Trebao bi i meni jedan piccolo :)
     
  9. dams82

    dams82 Komšija

    Nema to više za te pare nigdje, to je bilo prije dvije godine, Dino i ja kupili po 1 kom.
    A uglavnom imaju svu robu na stanici. Možeš poslat i upit, ja sam preko olx komunicirao.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
    aNaToMiC ! likes this.
  10. mobsterc

    mobsterc Overclocker

    Ja sam upratio davno da imaju tako nekih stvari koje nisu za nase trziste pa sam saznao a i sami evo na stranici navode odakle je roba. To ono nesto kao sto mozes od amazona kupiti vracenu robu, tamo ljudi vracaju za sve i svasta tako da u vecini slucajeva to bude ok.
     
    dams82 likes this.
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Tako ja jednom kupio router na Amazonu, kao used ovo ono, kontam šta ima veze, bitno da radi, i dođe router lijepo upakovan, malo kutija oštećena, unutra nema tragova da je neko koristio, kabal na adapteru nije bio odvezan, garant neko odustao i vratio bez otvaranja, a oni svu tu robu koja je bila u rukama trećih lica tretiraju kao korišteno.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  12. zoi

    zoi Veteran foruma

    Ne znam kad si to kupio ali sad imaju posebnu etiketu za to "Amazon refurbished", baš za te situacije koje si opisao. Bude pofino niža cijena od novog a daju garanciju. Ne smao Amazon, i bestbuy, vjerovatno i ostali imaju to.
     
  13. dams82

    dams82 Komšija

    U januaru 2021, oko 17 dolara ga platio, baš je bio povoljan, bio snižen na 21 dolar pa još 4 dolara popusta jer je sa Amazon skladišta, i kupio mašinicu za šišanje, bio neki lightning deal, sve ukupno 42 dolara i besplatno do pesoto skladišta, ne bih nikad rekao da ima već 3 godine od toga, vrijeme leti

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  14. mobsterc

    mobsterc Overclocker

    Kada sam se vec zadao oko ovih aparata, ima li neko mozda iskustva sa candy susilicama, jedino to mogu da nadjem u slim obliku...
     
  15. zoi

    zoi Veteran foruma

  16. dams82

    dams82 Komšija

    Ja imam candy sušilicu s toplotnom pumpom, jbg za sad je super. Godina i pol kako sam kupio, malo troši struje, glasna je mada nisam nikad čuo neku tihu sušilicu. Kupio sam je povoljno tako da koliko god potraje isplatit će se...

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  17. dams82

    dams82 Komšija

  18. zoi

    zoi Veteran foruma

    Nemam pojma, zato i pitam. Povoljno itekako.
     
    dams82 likes this.
  19. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    nedavno ja uzimao amazon kindle standardni sa type c portom. amazon mi citavu godinu nudio prime membership dzaba i kad je krenuo prime day, ja htio da aktiviram, kad tamo pise moram platiti. neka me huja ufati i odlucim uzeti koristeni, tamo pisalo scratched a i selektovao verziju sa reklamom da sto jeftinije prodjem. na kraju me izaslo 50 dolara. dosao kindle gotovo pa nov, bez i jedne sitne ogrebotine plus bez reklama i usb kabal, samo bez onog punjaca.

    ako kupis ovo javi utiske.

    meni je manji stan pa i nemam toliko prostora za dodatne stvari. imam picomat i zelim ga se rijesiti u zadnje vrijeme.
     
    dams82 likes this.
  20. zoi

    zoi Veteran foruma

    Kupio, isprobao, zadovoljan! Odlična stvar a nije skupa. Ima nekoliko automatskih modova, tipa pomfrit, piletina, riba, meso, povrće itd a možeš i solo štimati. Praktična i brza stvar, mada je glomazno pa mi držimo u špajzu jer ne koristimo svakodnevno. Probali chicken nuggets i krompir, odlično ispalo. Sve u svemu, ne vidim šta neki uređaji koji su 40% skuplji nude u odnosu na ovaj.
     
    EL NINO CFC likes this.