1. MAJESTIC^^

  MAJESTIC^^ Novi član

 2. dejson

  dejson Aktivista

  Nisam expert, ali valjda mogu da dam svoje misljenje. Postavio sam slicno pitanje, samo je kod mene dvojba bila 4870 ili 5770.

  Na kraju sam se ipak po savjetima ostalih odlucio da ostanem na 4000 seriji i to sam izabrao 4890. Glavni razlog je 256Bit-na sabirnica.

  Svi hvale Sapphire Toxic izvedbu kartice 4890, ali nje nema i ja sam jedino j nasao u Imtec-u Gigabyte. Trenutno je nema na stanju ali sam prije 20 minuta pricao sa njima jer mi je kredit u obradi a nju sam stavi ona predracun i rekli su mi da se ne sekiram i da je dobavljiva. Kaze da ne sastavljaju predracune sa komponentama koje nisu lako dobavljive.

  X-factor ima ovu karticu i pitao sam ga par stvari u vezi iste. Uglavnom Volt mode se moze izvrsiti i iako ona dolazi sa super zalman hladnjakom ( zbog cega se preporucuje za ugradnju u HTPC racunare ) mislim da cu kao i on ipak kupiti Scythe Musashi i pokusat je kloknuti kao sto je on. Ne znam sta sada imas ali ako bas trazis vrhunske kartice uzmi 4890 pa za nekih 6 mjeseci kada 5850 ili neka jaca spadne na razumljivu cijenu < 500 KM uzmi nju. Tako cu ja da postupim iako razmisljam o 4890 CF jer koliko sam vidio to je pravi njam njam po performansama.

  U stvari pogledaj malo ovdje, slican je topic:

  viewtopic.php?f=10&t=20772
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 3. extibo

  extibo Komšija

  4890 definitivno nije za HTPC.
   
 4. dejson

  dejson Aktivista

  Pa dobro, to sam pronasao ovdje kao i informaciju da nije nesto bucna grafa pa je ta pretpostavka mozda donesena samo zbog toga sto je stavljen Zalman ili su ljudi mozda mjerili dB.

  A i navode da je zbog konektora koje posjeduje dobro rjesenje za HTPC.

  http://www.firingsquad.com/hardware/gig ... 90_review/

  Ja govorim bar o ovoj Gigabyte verziji.
   
 5. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  Lol, za HTPC je potrebna jeftina, mala, tiha, hladna i stedljiva kartica koja nudi mogucnost HD playbacka.
   
 6. dejson

  dejson Aktivista

  Naravno.