Airsoft u BiH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by AdoSA, Dec 6, 2014.

 1. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Vozdra svima,

  Airsoft je extremni sport koji, za razliku od paintball-a, uspjesno simulira vojne i policijske akcije, vjezbe i taktike. Sport je nastao u Japanu prije par decenija i prosirio se cijelim svijetom te je tako dosao i kod nas. U BiH je nekih 5 - 6 godina i postoji veliki broj klubova. Tek odnedavno se pocinje ozbiljno razgovarati i o osnivanju Airsoft saveza koji bi sve klubove doveo pod jedan krov, kao sto je to slucaj i sa ostalim zemljama kako u regionu tako i sire.
  Nedavno je pokrenut i airsoft.ba portal te je i otvoren prvi forum u koji su svi zainteresovani za airsoft dobrodosli.

  Nedavna reportaza televizije TV1 o treningu koji smo odrzali:


  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 2. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Ubilo se za teambuildinga. :D
   
 3. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Nazalost ne postoji niti jedna radnja/organizacija, koja u svojoj ponudi nudi AS replike kao i pratecu opremu za iznajmljivanje. Postoje neki planovi na tom polju ali o tom, po tom
   
 4. KingT

  KingT Veteran foruma

 5. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Jeste ali ga dugo nema na forumu. Postoji Army Shop u BL koji u ponudi ima kamaru airsoft opreme medju kojom su i replike. Za sve sto on nema kod susjeda imate da narucite i sve bez problema dolazi i kod nas.

  Ja sam uzeo kod nas polovnu repliku koja je odlicno ocuvana i ima odlicne review-e na stock-u, a ima i dosta upgrade-a:

  [​IMG]
   
 6. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Malo da ozivim temu :)

  Meni, kao gameru, Airsoft je nevjerovatno legao :) Vjerujte mi da sada na FPS igre gledam drugacije. Moje preporuke svima da dodju na barem jedan trening jer uvijek bude viska opreme i replika i nece biti nikakav problem da se malo "proba" ;) Pored fizicke aktivnosti Airsoft nudi totalno novi svijet druzenja, nabavke opreme i, naravno, nezamjenjivog zadovoljstva nakon uspjesne akcije. Jedan primjer:

  OP: Unknown Grounds
  Date: 14.06.2015
  Location: Babin do - Bjelasnica

  Moj tim i ja pretrazujemo podrucije na mapi trazeci pilota aviona kojeg su obirile snage naseg PVO-a. Kroz sumu cujemo kako se neprijateljske snage krecu putem sa kriticnim zalihama koje su im potrebne da bi osnovali drugu bazu koja je bliza zadnjem objektivu. Pravimo zasjedu (nas cetiri) pored puta tako da dvoica budu malo dalje sa lijeve strane dok se kolega i ja krijemo sa strana samog puta. Kolona nailazi u totalnom rasulu... niti izvidnice, niti formacije, galame, dogovaraju se gdje ce biti druga baza i time nam odaju sve bitne informacije. Dajem signal preko radio veze kolegama koji su malo dalje da pocnu sa pucanjem kako bi odvukli pozornost neprijatelja. Nakon par sekundi posto su poceli sa pucanjem izlijecemo i bukvalno strijeljamo 10 nepirjateljskih igraca a da nisu stigli ispaliti ni bobe. Znaci buklavno bio turkey shoot :D... Kazu "Jebo te sta nam uradiste". Jos je veci merak sto je neprijateljski tim bio sastavljen od igraca iz dalmacije i Novog Sada :D. Da ne govorim koliki smo im hendikep napravili sto smo im prekinuli tu misiju.

  Vjerujte mi da ovakvih situacija ima mali milion :D Nekada i nas srede ali nam to sluzi kao skola da se ne ponavlja ;)

  Evo malo, ovosezonskih slika ;)

  [​IMG]

  Nas klub je izasao i u najvecem Airsoft magazinu u UK
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. Vedo

  Vedo Moderator

  Svaka cast!
   
 8. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Super izgleda
   
 9. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Malo vam bilo rata ha? A izgleda mocno nema sta, battlefield friends uzivo, ja bih bio noob camper :D
   
 10. bhd

  bhd Veteran foruma

  Dobro izlgeda fakat.
   
 11. AdoSA

  AdoSA Komšija

  hahaha neces vjerovati koliko to cesto cujemo :)

  Ima i za tebe onda odlicna stvar .... sniper ;)
   
 12. donjapa

  donjapa Overclocker

  Dizem temu iz mrtvih, ali me zanima da li ima neko na forumu da se jos bavi airsoftom? Ulazim polako u te vode pa bi htio nekoliko savjeta... :D

  @AdoSA
   
  Last edited: Apr 17, 2019
 13. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  Ja sam probao Airsoft sa sirotinjskom polovnom puškom, morao je okretati naopako da pucam, u nekakvoj trenerci i bez šljema...
  A vidi ovih, plaše pošten svijet na livadama...

  Imao sam želje da nastavim sa time, ali nije bilo dovoljno ljudi i zainteresovanosti da se to razvije u Visokom. Brzo smo se raspali. To je bilo i davno, ponuda opreme nije bila velika, možda su bila dva kluba u državi i to je to.
   
 14. selvin

  selvin Moderator