BH Telecom (BH Line) NE ISPRAVNI RAČUNI ZA 2013 god.!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Riddick, Feb 24, 2013.

 1. Riddick

  Riddick Aktivista

  Došao mi je veći račun za fiksni telefon, pogledam stavku pretplata i umanjenje računa kad nema umanjenja u KM već stoji da imam besplatno 100 min. razgovora. Nije mi bilo mrsko i uzmem da izračunam šta ulazi u tih 100 min. Imam šta da vidim nema besplatnih 100 min. razgovora! U pretplatu od 9,8KM (bez PDV-a) ništa nije uračunato!

  BH TELECOM NE UMANJUJE POZIVE ZA 100 BESPLATNIH MINUTA :evil: :evil: Ni jedna minuta nije uračunata u pretplatu od 9,8KM (bez PDV-a)!! Nazovem ih i pokušam da objasnim da program za obračun računa nije uredu i da svima pogrešno obračunava ali đabe jer podrška korisnicima uporno tvrdi da je uračunato 3,5KM u 9,8KM i kaže mi da podnesem žalbu. Govorim joj da nisam u pitanju samo ja već stotine hiljada pretplatnika fiksne telefonije. PROGRAM ZA OBRAČUN RAČUNA NIJE UREDU!!

  Na računu gdje je stavka: "Besplatne minute uključene u pretplatu" mora da stoji -3,3KM ili da stvarno umanje minute razgovora!! :smt021 Prva opcija je bolja za korisnika usluge, a druga opcija samo ostavlja davaocu usluge prostora za malverzaciju a što se i desilo!!

  P.S. Koliko je BH Telecom dobar u jednom mjesecu na 300.000 pretplatnika?? 100min. x 0,033KM x 300.000 = 990.000KM!! Kad se na to doda PDV mjesečno pretplatnicu su donji 1.158.000KM ili po korisniku 3,86KM!! Kriminal :?: :roll:
   
 2. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Prije je bio taj popust od 3 i nesto KM, i to su umanjivali od potrosenog iznosa, ma koliki on bio.

  Sad su izgleda to promijenili, kod mene na listingu ne pise nijedan fiksni poziv za prosli mjesec, a oni su obicno tu negdje oko 2-3 marke, samo mobilne mreze. Tako da pretpostavljam da tih 100 minuta racunaju samo na fiksne pozive, i da njih racunaju kao besplatne, pa prvih sto minuta na fiksne pozive ne racunaju nikako, a ostalo se regularno racuna. Mada mislim da su obavezni i dalje izlistati pozive, nema veze sto je popust tu, kao sto je prije bilo.

  Sa ovim su dakako na dobitku, jer je prije bilo u svakom slucaju popusta u tom iznosu, a sad nije uvijek tako jer ne prekoraci uvijek svako te tri marke na fiksne pozive.