Delta Force: Hawk Ops

Discussion in 'Igre i konzole' started by iPlay, Aug 7, 2024.

1. iPlay

iPlay Komšija

Ekipa, probao sam sinoć Delta Force: Hawk Ops Open Alpha i mogu reći da mi je baš sjela, gameplay, gunplay, atmosfera, mape, ambient, animacije, performnse... top.

Iako je Open Alpha, dosta dobro radi i mnogo bolje je optimizovana nego što je bio BF2042 u Open Beti.
    Prijaviti se možete na njihovoj stranici https://www.playdeltaforce.com/

Last edited: Aug 7, 2024
    EL NINO CFC likes this.
  2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kako si upao u Alphu?

3. iPlay

iPlay Komšija

Prijavio se na njihovoj stranici prošli mjesec, popunio upitnik i došao mi email jučer. Hm, sada vidim da je ipak Close Alpha?!

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Evo igram vec par dana, po pola sata otprilike, dulje ne mogu.

Po YouTubeu pisu kako je ovo neka konkurencija Battlefieldu 2042 i kako su slicne igre, ali daleko od toga.

Battlefield 2042 kakvo god da je smece, jednostavno je par razina iznad. Prije svega atmosfera opet kad dice napravi u svojim Battlefield igrama rijetko to ko moze stici. Sound design je razocaravajuci.

Ja bih se dao kladiti da je ovo prvobitno igra bila namjena za telefone, pa zbog promasaja kakvog je Battlefield 2042 developeri se okurazili i odlucili optimizovati igru za PC.

Ima tu elemenata iz Battlefielda, bacas ammo, medic packove, ozivljavas, vozila su tu, ali to kao da ne postoji. Znaci teamwork je nepostojeci. Cak je i onaj Battlefield 2042 prije vracanja klasa pojam za teamwork.

Nagurali su ovih heroja, i svako svojim putem ide.

Gunplay je skroz ok, nista nevidjeno. Gameplay je onako meh, ima nekih cudnih situacija, kad vojnik (ili hero danas kako ih zovu) ne moze da preskoci najjednostavniju stvar, tek nakon par skakanja u mjestu, onda ta animacija za preskakanje proradi i ti to preskocis.

Ubijaju sa svih strana, jednostavno ih ne vidis odakle pucaju. Ili cheataju ili imaju prejak AI pa znaju napamet gdje si. Evo veceras sam kratko snimio, ako mi ne bude mrsko okaciti, desila se situacija da lik ne puca na mene, nego negdje desno pored mene, i naravno on mene sroka i ode dalje.

Ubacili neku staru zenu da prica preko radija, i samo jedno te isto istim tonom ponavlja i pravo je iritirajuce.

Jos jedna od pravo iritantnih stvari je deploy kad hoces se vratiti u meč. Prvo ima onaj timer klasicni od par sekundi kad ne mozes se deployati. E onda kad izaberes neki flag gdje hoces da se deployas ili spawnas, ima neki kratak loading od sekundu dvije, ali te u tom trenutku zbuni, i u medjuvremenu krenem klikati na drugu ili trecu zastavu da se tu deployam, medjutim, baci me na ovaj prvi flag jer sam tu kliknuo i tad je krenuo taj loading.

Mada, igra opet za alpha fazu u kojoj se sad nalazi radi jako dobro, eto bice free to play, vjerujem da ce oni dosta stvari mjenjati kasnije i peglati. Ali nazalost, trend sa herojima se nastavlja, i to nema nikako mjesta u ovakvim igrama.

5. iPlay

iPlay Komšija

Enders se žalio, a i ja sam primijetio zadnjih par dana, kako je AI pravo jak, nerealan. Obrati paznju kada te ubije sa 3 metka bez ikakvog attachmenta.

EL NINO CFC likes this.
  6. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

AI u online shooterima nema sta traziti. Ako nemas dovoljno igraca da mozes popuniti server onda ti igra i treba umrijeti.

Kao sto rekoh od oprvog dana ovo je losija verzija vec lose igre tj BF2042.

Jedini razlog sto je ovo trenutno popularno je sto nemas sta drugo pametno igrat u FPS zanru, pa daj sta god.

EL NINO CFC likes this.
  7. iPlay

iPlay Komšija

Ai će izbaciti u final release, tako bar reče Enders u zadnjem videu.
    Što se tiče loše kopije BFa, ne bih se baš složio, mada sve je stvar ukusa. Meni lično Warfare mod nije loš izuzev prejakog AI-a.
    Extraction mod mi nije zanimljiv jer mi je previše komplikovan sa svim tim "skulama". Više bi volio da je na fazon DMZ-a (pojednostavljeno), a ne Tarkova.

8. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Jos nisam ni spomenuo da ce igra biti free to play, sto znaci cheaters ce biti veliki problem.

9. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Pa mora investitor zaraditi na nečemu ako je F2P. Najbolje zarađuju na prodaji pretplate za cheateve preko "partnerskih" portala.
    Uz to je odlična prilika da se opere stotine hiljada dolara bez poreza kroz te kanale jer se nigdje ne prikazuju kao registrovane kompanije.

10. selvin

selvin Moderator

Znaci moci ce nekako skrpit platu jednog junior deva jednu godinu kroz sve te prevare. To im je sigurno bio plan kad su pocinjali :)

11. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ne vjerujem da si svjestan zarade koju ostvaruju preko cheatera, ljudi i djece koja žele da su ispred svih i najbolji, osoba koje varaju iz frustracije zato što drugi varaju i onih kojima je to duševna hrana da gledaju druge kako se pate da budu bolji dok ih isti prati kroz zidove i čeka da ih automatska skripta na jednom dugmetu dokrajči čim izvire...
    Zarađivati na ljudskim bolestima je najbolja zarada danas. Od farmacije pa do industrije igara, svi zarađuju na ljudskoj mentalnoj bolesti na jedan ili drugi način....

Čak i ulagači projekte pa i dioničari su dio tog problema i oni boluju za tim da prevare državu, da utaje porez i da zadrže za sebe što više novca koliko je moguće a da ih ne uhvate. I oni su "cheateri" u stvarnosti, kao što su igrači cheateri u virtualnoj stvarnosti....

12. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ja imam svoj izraz za cheatere "credit card skillers"...

13. selvin

selvin Moderator

Nisam svjestan, ali si ti rekao stotine hiljada, to je sica, pogotovo u gaming industriji. Ako nisu barem desetine miliona onda to nije zarada.

14. Ragnarok

Ragnarok Komšija

100k x 50€ (mjesecno) pretplate za vrhunske cheateve gdje si zaštićen kod izdavača kao što je Activision, RIOT, Microsoft i dr.
    Da ne govorimo o HW based cheatevima gdje samo za HW izdvojiš oko 2k $ + pretplata.

Ali dosta o toj temi ispast će da reklamiram ne daj Bože ovakve stvari a ustvari mrzim najviše u životu.

Po mom iskustvu ko je kao dijete spreman da prevari u društvenim igrama biće spreman uvijek da prevari u životu kada god stigne.
    Društvene igre su najbolji test ličnosti jednog pojedinca, sa tim sve počinje.