dreambox i mojawebtv

Discussion in 'GNU/Linux i Mac operativni sistemi' started by ekolog, Oct 17, 2013.

 1. ekolog

  ekolog Novi član

  Da li postoji način (skripta, fajl, naredba i slično) da se sa linux resivera (dreambox) konektuje na neku stranicu (www.bhtelecom.ba) te da se unese user i pass kako bi se sa istog mogli gledati kanali iz okvira mojewebtv. Sada to gledam tako da se preko kompa ulogujem na njihovu stranicu i kliknem na polje sa slikom mojawebtv (www.bhtelecom.ba/korisnicki_portal.html). Dakle, može li se to gledati bez kompa koji za vrijeme gledanja mora biti uključen i konektovan na tu stranicu.
  Hvala!
   
 2. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Postoji plugin za Enigmu2, koji radi i na Dreamboxu 500HD, Nstream player. Ubaci ga, uvališ liste od mojawebtv i vozi. Ne znam podešavanja, potraži na guglu, davno sam se bavio time.
   
 3. ekolog

  ekolog Novi član

  Uredu je to, tako i gledam, ali mora raditi komp na kome se moram sa svojim userom i passom konektovati na bhtelecomov portal. Pitanje je mogu li tu autentifikaciju i spajanje na bhtelecom ostvariti preko dreamboksa.
   
 4. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Nemam pojma, dovoljno je da se telefonom uloguješ na bhtel portal preko istog routera na koji je spojen dreambox.

  Nego hajd ti meni objasni kako sve to podesiš, pošto sam ja sve zaboravio, a htio bi da naštelim opet. :)
   
 5. ekolog

  ekolog Novi član

  Da bi ste gledali preko resivera potrebno je da imate E2 resiver i u njeg instaliran nstreamplayer plugin koji možete skinuti npr. ovdje: http://www.2shared.c...sions-nstr.html
  Kada instalirate nstream player konektujte se preko DCC ili TC na vas risiver i na adresi /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/nStreamPlayer/imate file koji se zove "nstream.xml" u koji se ubacuju bilo koji streamovi pa tako i za mojawebtv na isti način kao što je to dato u fajlu koji dođe unutra pri instalaciji.
   
 6. ekolog

  ekolog Novi član

  Haman je teško (nerješivo) pitanje ili na pogrešnom mjestu postavljeno.