Flashovanje PS3

Discussion in 'Igre i konzole' started by aeRo, Jun 2, 2014.

 1. aeRo

  aeRo Komšija

  Brzinsko pitanje za sve koji imaju modane konzole. Spominjao sam vec u nekim drugim topicima da ima hitova koje nikad ne odigrah na PS3 i da hocu da to posamaram ovo ljeto.. Tako da sam nesto dumao i skontam da mi se vise isplati flashovati (ili kako se vec kaze) konzolu, nego davati 200+ KM da pokupujem sve te naslove. Uzeo sam PS4 tako da cu se presaltati na njega, i multiplayer komponenenta na PS3 mi vise ne igra ulogu. Interesuje me da li se ovo moze uraditi u kucnoj varijanti ili mi je bolje da odnesem nekom konzolu? Ako je ovo drugo opcija imate li preporuku kome da odnesem? I da li imaju neki pre-requirementsi tipa firmware verzije i slicno?

  Ako se topic slucajno kosi sa pravilima foruma, sorry, brisite ga (a ostali se javljajte u pm :smt003 ); ako ne sibajte ovdje prijedloge. Hvala.
   
 2. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Može se flešovati u "kućnoj varijanti" samo ako je verzija softvera 3.55 ili manja. I naravno to važi samo za Fat i Slim modele do 2500. Za sve preko toga se mora ugraditi Cobra čip.
   
 3. aeRo

  aeRo Komšija

  Ako nije problem nek neko zalijepi link ako ima kakav dobar tutorial za to. Inace kod mene je najstariji moguci fat model od 80GB, nadam se da ulazi na tu spomenutu listu modela. Firmware nisam dirao sigurno nekih pola godine, ali pojma nemam koja je trenutna verzija. Sutra cu odletiti do stana da pokupim PS3 pa cu provjeriti. Unaprijed hvala.
   
 4. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ako si fleshovao fw prije pola godine onda si zezno stvar :) Sad to treba hardverski odraditi.
   
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Bolje je onda kupiti Cobra čip za cca $50.
   
 6. aeRo

  aeRo Komšija

  Provjerio sam kod mene je CECHA12 konzola. Kasnije cu odletit po PS3 pa provjerim koji je firmware. Znaci nema bas nikakve sanse da se softverski downgradeuje?
   
 7. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ne, cim stavis official firmware veci od 3.55 moras koristiti e3 flasher da vratis na 3.55 ofw pa onda fleshujes na koji hoces cfw. Ovo sa cobra chipom ne znam, jer mi nije trebalo.
   
 8. aeRo

  aeRo Komšija

  Jesam li ja puko il na piku za taj e flasher kao i cobra chip traze 250KM???
   
 9. dmr

  dmr Veteran foruma

 10. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Naruči Cobra QSV modul za $50. Ugradi se za 15-20 minuta.