FRITZBOX i BiHNet

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by hjasko, Feb 25, 2018.

 1. hjasko

  hjasko Novi član

  Pozdrav ! Da li je neko uspio da podesi neki model Fritzboxa da radi na ADSL BH Telecoma ?
  Zanima me i da li je neko uspio podesiti Fritzbox da radi kao GSM ili fiksni gateway (pristup lokalnom GSM ili fiksnom operateru preko interneta) ?
  Inače imam modele 7170 i 7240 ...


  HJasko
   
 2. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Može se, ali ako te detektuje sistem zloupotrebe, i ako budeš radio terminaciju poziva ( jer ti je to siva zona korištenja gsm-a) poništit će ti sim karticu i broj.
   
 3. hjasko

  hjasko Novi član

  Ne vjerujem da bi se detektovalo kao zloupotreba jer bi to koristio za sopstvene potrebe prilikom odlaska,recimo,na more ili slično ... Nema terminacije za druge a koristio bih ili fiksnu liniju ili izvjesnije uređaje koje imam za GSM tj. GSM terminal koji imam par godina,a kupljen preko ebay-a ( https://www.ebay.com/itm/Ternimal-D...726397?hash=item239a3084fd:g:Hi4AAOSw9NBahyXu ) ... Do sada sam prilikom odlaska u Hrvatsku (ne idem dalje na zapad :) ) koristio servise poput NONOH-a jer je primljeni poziv na BH Telekomu preeeeeskup (imam i pretplatu i prepaid...) ... Molio bih neki link ako imate sa uputstvom za podešavanje FRITZ!Box za terminaciju na fiksnu liniju ili,daleko bolje, na GSM USB modem na recimo ovom 7340 koji podržava UMTS stikove,jer imam USB UMTS stik kojemu je otključana VOICE opcija ...

  HJasko

  P.S : Imam i Raspberry PI pa vrijedi pokušati to i sa RPi