1. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pozdrav ljudovi. Trebaju mi informacije o ovoj mreži a koje na netu nisam uspio pronaći (na njihovom oficijelnom sajtu ništa nema osim ponude). Šta je to Haloo? ISP? GSP operater? Dozvolu na RAK stranici za njih nisam našao. Ne mogu pronaći njihovog sjedišta niti poštanske adrese. Ne znam jesu li d.o.o. ili d.d. ili nešto treće? Svaka informacija je dobrodošla. Hvala!

  Edit: Prema dodjeljenim blokovima brojeva 064 pripada operateru HT d.d. Mostar

  Regulatorna agencija za komunikacije BiH (rak.ba)
   
 2. zdici

  zdici Aktivista

  Haloo mobilna mreza sa 7x brojeva. Koriste infrastrukturu Eronet-a. Nisu losi..uvijek pricas kredit nista ne ide..uvijek mi je znalo para ostane a vazenje kredita valja produziti haha nista ne ide

  Poslano sa mog SM-G985F koristeći Tapatalk
   
 3. exwizzard

  exwizzard Komšija

 4. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Hvala exwizzard, ali tu nema nikakvih detaljnih tj. zvaničnih informacija. Haloo je na tržištu već par godina koliko ja znam, imaju svoju domenu, svoj sajt, ali nikakvih informacija o samom pravnom subjektu tu nema. To mi je pravo čudno.
   
 5. selvin

  selvin Moderator

  Nisu oni tu par godina vec 10+. I ne koriste eronet mrezu, vec je to eronet, tacnije vlasnik oba je JP HT dd. Odvojena firma je haloo doo, moze se pogledati na bizreg stranici pravosuđa. Zasto je to odvojena firma, ko zna, nisu sigurno cista posla.

  Edit: nisam mogao otvoriti ovaj link od exwizzarda, evo sad moze, pise upravo ovo sto sam napisao.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 6. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pa prvo sam i ja pomislio da su odvojena mreža ali ih ne nađoh ni u jednom dokumentu na rak.ba. Trebala mi tačna adresa i naziv poslovnog subjekta a radi dostave listinga poziva, ali to nigdje nisam našao.
   
 7. selvin

  selvin Moderator

 8. selvin

  selvin Moderator

  Otidji na bizreg.pravosudje.ba i naci ces ih pretragom po haloo. Dosad nisu bili odvojena firma već 'virtuelna mreza pod vlasnistvom jp ht'.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 9. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

 10. selvin

  selvin Moderator

  I ti kolins citas samo svoje postove :D Pa napisao sam ti gore da su dosad bili samo odvojena mreza od jp ht pa su sad odlucili otvoriti firmu zasebnu, zasto, oni znaju. I linkao sam ti gore sa bug.hr foruma da se spominje mreža od 2011.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 11. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Jbg nisam to vidio :) malo čitam na telefon, malo na PC