1. Jeger

  Jeger Novi član

  Jel istina da oznaka XT kod NVidijinh grafičkih kartica npr. 5900XT, označava slabiju seriju kao što je to primjer kod ATI-jevih kartica sa sufiksom SE ???
   
 2. Miko

  Miko Aktivista

  Bravo to je tacno. Ali taj 5900xt nije uopste los idi na http://www.benchmark.co.yu i pod graficke nadji review gdje je ona poredjena sa radeon 9800se i radepn 9800se kada se softverski modifikuje i kada postane radeon 9800 pro.Jedina stvar koju ja mogu zamjeriti toj grafickoj jeste da je covijek koji je review graficke radio rekao da nemoze radi trilinaerno filtriranje niakako nemam blage sto.NEgo samo radi bilinearno ili ako hoces anizotropic. Ako to mislis kupovati idi u plus jer ja mislim da oni imaju to jedini kod nas.I vidi koliko ti se isplati kupovati sada graficku jer ce ATI sada poceti proizvoditi nove cibpove kao i nvidia.Eno vec na benchmark sajtu najavljuju excalibur radeon 9800pro u cjeni oko 200Eura i to u maloprodaji, ali takodje govore da se nezna sta ce ati uraditi dali ce nastaviti proizvoditi RV350 i RV360 cipove pa pazi pri kupovini i sretno sa kupovinom.
   
 3. Shenron

  Shenron Komšija

  Trilierno filtriranje NERADI inace na nvidia grafickim....a valjda i sam mozes zakljucit zasto!
   
 4. pentium4-athlonxp

  pentium4-athlonxp Aktivista

  E pa neradi ni na Ati grafickim

  Ati je poceo da vara i svoje trilinearno filtriranje koje je cijelo vrijeme predstavljao ispostavilo se da je blinearno filtriranje. A da prilikom ukljucivanja "pravog" trilinearnog performanse na x800pro i x800xt padaju duboko pa cak iza 6800GT e sada koliko je vjerovati a vjerujte.

  Tako da nemojte da pricate da je nvidia samo varala (ispostavilo se da je varala samo sa serijom 5xxx GPU-ovima a o onoj prici koja je kruzila kako nvidia koristi optimizacije evo clanak po kojem ispada da se nvidia nema za sta tuziti vec ati da da dobro ste procitali ATI "cistunac" kako su ga neki zvali).

  LINK:http://www.theinquirer.net/?article=16109

  ATI HANG UP WHITE FLAG
   
 5. Shenron

  Shenron Komšija

  Zasto bi se ATI predao? Jel dokazano da nvidia koristi trilinearno?!
  A nvidia je rano pocela "optimizirati" svoje drivere za 6800U, tako da FarCry ide doooooosta sporije ako mu se promjeni ime .exe filea.

  Varaju oba proizvodjaca i tocka.