HiFI Setup

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Sena, Jul 7, 2015.

1. JVC

JVC Overclocker

Sve ja to dobro znam jer upravo to koristim, Marantz reciver i B&W zvucnici, samo sam rekao da ako hoce hi-fi, nema od kucnog kina tipa sony, lg, samsung nista.
    Eventualna kombinacija koja se moze nabaviti preko pika nova je onkyo reciver, i 6 zvucnika, to nije lose, kosta oko milje, a svira sasvim solidno.

2. Sena

Sena Veteran foruma

Bas sam to i narucio 880km.

3. Vedo

Vedo Moderator

Haj' ba Sena kad te krenulo uzmi Fanatec volan za PS4 & Xbone, pa da mi ga utalis u pola cijene za mjesec-dva :mrgreen:

4. bhd

bhd Veteran foruma

:D Sena coek upola >D

5. JVC

JVC Overclocker

Ona firma iz RS-a, vjerovatno, uzimali su mi poznanici kazu sve ok.

6. Sena

Sena Veteran foruma

:mrgreen:

7. Qler

Qler Veteran foruma

Da ne otvaram novu temu, gdje imam u Sarajevu kupiti optički audio kabal, 2m mi treba...

8. black

black Komšija

9. joyjoy

joyjoy Aktivista

Ovi kablovi na ebay su po 2-3KM sa dostavom ( oko mjesec dana čekanja) , kupio sam najmanje 5-6 raznih opcija 1,5m , 3m , ulaz/izlaz koaksijalan/spdif , svi daju isti kvalitet zvuka ! Iz UK dođe brže (5-7 dana) ali su po 10-15KM , ma isto sve!

10. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Da ne otvaram novu temu!Kupih prije satak 2 kabla,1 lafo opticki koji sam na prvi pogled bidio da nece raditi i drugi hdmi flat kabal od 5m koji naravno ne radi.Odmah grafa posla da pisti morao ugasiti racunar da proradi stara konekcija sa monitorom.Kupio naravno u bingu budala.Ode sad da vratim.Dajte neku preporuku kvalitetnih kablova kod nas da se kupi po mogucnosti kvalitetno.Treba mi 5m hdmi da vezem pc i tv i opticki da vezem tv i soundbar od 2m duzine

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

11. heroic

heroic Komšija

HDMI u Uni Expert sam uzimao i do 10m, svi bili ekstra, dan danas rade. Vjerovatno imas i u drugim radnjama gdje ima racunara. Opticki ne znam, probaj technoshop i slicne radnje, vjerovatno i hdmi imaju na istom mjestu.

12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma kako je krenulo sa ebay.co.uk cu da narucim.Izace me oko 35KM sa dostavom 2m optickog i 5m hdmi.Zlo mi je od kinezera.Pogledacu ponudu.Hvala

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

13. heroic

heroic Komšija

Opticki imaju 1.5m za 12KM, hdmi ima 5m u UE.

14. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Vidi kod Rasima....RS electronic....barem je bilo....kvalitetom su isti kao i sa Ebay-a.....barem ne cekas da ti stignu

15. Qler

Qler Veteran foruma

Od 02.03.2016 da ga nisam kupio, i nije mi ni trebao :D

16. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Da malo ozivim temu...treba mi neki hifi sistem za kucnih uslova, dnevna soba, muzika i filmovi, kvalitetetno sta, dva zvucnika i pojacalo, do 2k KM. Gdje da trazim tako nesto? Ima li neko preporuku? Hvala

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

17. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Anyone?

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Denon + Wharfedale je odlicna kombinacije al tesko sta novo za te pare. Bolje trazi audiofilske forume pa “naslijedi” neciji setup.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

SpookyMoO likes this.
  19. apokalipso

apokalipso Aktivista

Ako misliš spajati preko HDMI-a sa TV-om onda ti je moja preporuka Argon Audio Forte A55 WiFi. Ja imam slabiju verziju Fenris A55 i super sam zadovoljan. Spojio HDMI-om kablom i čim se upali TV pale se i zvučnici. Pojačavanje i stišavanje ide preko daljinskog od TV-a. A kvaliteta zvuka je posebna priča. Znači ne treba ti dodatno pojačalo jer u sebi ima dvostruko pojačalo. Ovo je još novija verzija sa WiFi. Teško je upariti zvučnike i pojačalo da zvuče kao dobri aktivni zvučnici.