Hitno problem sa mrljama na tv.

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Sena, Apr 8, 2011.

 1. Sena

  Sena Veteran foruma

  Pozdrav svima.Neki dan hoce stara da ocisti tv u pitanju je b7000 od samsunga ona led sa glossy ekranom.I vidim ja u upustuvu pise samo h20 i odem na njihovu stranicu i tamo samo h20 i stara ocistvodom i ostanu neki plavi tragovi.Onda smo mi kasnije cistili jos i smanjili.I isto to sa monitorom medjutim sa tekucinom za prozore uradim koji imam mat ekran i opet tragovi.E pitanje jeli normala da ti tragovi ostaju i ako je to neki problem postoji li ista da se oni odklone.Hvala svima unaprijed i izvanjavam se sto sam novi topic otvorio jer mi je stvarno hitno
   
 2. h2o

  h2o Aktivista

  Koliko ja znam vlaznom krpom se cisti samo okvir.

  Sam ekran suhom mekanom krpom, ili najbolje onim jastucicima od vate za lice, i to skoro bez ikakvog pritiska, samo da skines prasinu koja se uhvati na povrsini.
   
 3. Sena

  Sena Veteran foruma

  A znam ali bilo toliko prasine ta suho nije pomagalo.Iako su tu krpe krivac jer one ostavljaju trag ja mislim da tekucina tu nema veze
   
 4. h2o

  h2o Aktivista

  Kako ce nesto suho ostaviti trag? I ekrani se definitivno ne ciste jednom godisnje ili ih pokrivaj da smanjis mogucnost nakupljanja prasine.

  Pokusaj sa vatom ukoniti, a za dodatne informacije i iskustva drugih osoba http://lmgtfy.com/?q=glossy+screen+water+marks
   
 5. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  MA najvaznije je da cistis potpuno hladan ekran,ako je imalo topal onda ce uvijek ostajat mrlje.Ja sam uvijek koristi sredsvo za pranje prozora ali uvijek na hladno.
   
 6. Sena

  Sena Veteran foruma

  E jeli se te mrlje mogu kasnije nekad ocisititi
   
 7. Sena

  Sena Veteran foruma

  Uspio sam sa tv otkloniti koliko aj vidim na tv nema nikako.Medjutim problem je sa monitorom nikako da sklonim tragove
   
 8. kvaju

  kvaju Komšija

  Kako ja čistim ekrane/monitore - hladan ekran očistim krpom namočenom u rakiju (ne previše) , poslje toga suhom, i extra bude.

  rakija zakon
   
 9. JVC

  JVC Overclocker

  Ja popijem casu rakije, i onda cistim sa stelexom pa odmah suhom krpom prebrisem visak i ispoliram ekran, tako radim par gidina i nikad nijene mrlje ili sl.
   
 10. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Samo i dalje je rakija kljucna stvar.
   
 11. JVC

  JVC Overclocker

  Bez zezanja, ja cisti sa onim stelex, mister muskulo ili sl. prebrisem citav ekran da bude mokar, ali onda odmah suhom pamucnom krpom (hvala bogu na jeftinim potkosuljsma) istrljam i posusim ekran, eve vec treca godina tako cistim tv, a monitore dosta duze bez ikakvih problema, nema ni mrlja, muzgi ili sl.
  A ako usput ima koja rakija jos bolje. :mrgreen:
   
 12. Sena

  Sena Veteran foruma

  E hvala puno jvc nego jeli mogu sada da ih ocistim iako su vec mrlje tu.Na tv sam uspio ali na monitoru nikako
   
 13. dmr

  dmr Veteran foruma

  Samo pazi neki monitori imaju antirefleksivni sloj koji ne smije nikako da se brise nekim sredstvom na bazi alkohola.
   
 14. Sena

  Sena Veteran foruma

  Ok hvala puno dmr
   
 15. Sena

  Sena Veteran foruma

  Hvala puno jvc sa stelexom i pamucnim potkosuljama uspio sam otkloniti mrlje na monitoru i na jos jednom sony lcd.Hvala puno jvc
   
 16. JVC

  JVC Overclocker

  Nema frke, i ja sam imao tako problema sa monitorom i kontam ili cu ga ocistiti ili ce u kontejner, na srecu bilo je ovo prvo.