Integrisana ne daje sliku na DVI port

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Sena, Oct 20, 2012.

1. Sena

Sena Veteran foruma

Pozz svima, nakon sto sam prodao grafe, prikopco se na integrisanu, i TV skopcao sa HDMI-em, međutim slika se svako malo gubi na monitori koji je vezan sa DVI portom, kada instaliram drivere za Intelovu grafu i ako je i TV i monitor spojen kada uđem u OS dobijem sliku ravnu onoj kada grafa rikne.
    A kada iskljucim TV i spojim samo monitor, uđem u OS, ali svako par sekundi se gubi slika i vraca.
    Na TV radi normalno, upravo sada koristim TV kao monitor.

Ljetos je radilo vise od pola mjeseca, ovo se pojavilo prije par sedmica kada sam morao zbog Parted Magica da spojim se na integrisanu, sta bi mogao biti problem?

Da mislio sam da je do OS-a. ali ja ni bios na monitoru ne mogu da vidim.

Veoma je hitno, jer nemam rezervnu grafu, tako pucajte brzo.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ne znam, probaj reset cmos-a i reinstalaciju drivera. I u startu spoji samo monitor.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

3. Sena

Sena Veteran foruma

Evo sad odradio clear cmos, opet isto, bas kao da gubi kontakt negdje, pomjerim kuciste, slika se pocne gubiti i dolaziti.

Sumnjam da je do drivera, jer se u Biosu događa isto.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jel drzis default postavke ili OC

5. Sena

Sena Veteran foruma

Trenutno default, probao Heaven, cini se ok, ovo mi bas lici kao da se negdje kontakt gubi(mozda lem između ploce i porta?) , jer zna raditi po pola sata i onda se pocne gubiti slika i vracati i onda se stabilizuje i onda nakon nekog vremena opet isto.

Sve radilo ok do 17h, tada izvadio dvije HD 7870, i kada sam spojio na iGPU, poceli problemi.