Je li moguće , Internet...

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Inzinjer, Mar 26, 2004.

 1. Inzinjer

  Inzinjer Aktivista

  E ljudi blago vama.Pa ja živim onda u historiji.

  Imam modemsku vezu max 50.6 Kb. Ne mogu ni igre igrati preko neta a slinim za onom COD.

  E , da vas nesto pitam . Samo tiše malo.

  Zar ne postoji kakva šansa ( dobro znam da za mene apsolutno ne postoji) da se nekako taj internet izmajmuniše.

  Znate na šta mislim , kao što je mladi 'DVD' John uspio probiti zaštitu za kopiranje DVD-a na Linux operativnom sistemu.

  Zar ne postoji kakva budala na ovom svijetu ili 'čak' u našoj zemlji da pomoću komada žice i nekog čudnog uređaja koji je on napravio načini sebi INteret besplatno , tj. da niko ne zna da ga on ima.

  Naprimjer.Kod nas u Tuzli će 'TV Elta' kablovska televizija uvesti kablovski internet.Brzine će biti 128,256 i 512 Kb.

  Kažu da je jedini princpip nabavka nekog kabla koji košta oko 120 KM i koji ti oni dođu i 'utaknu' u džek koji se nalazi u tvojoj kući, jer kažu da neće imati veze sa onom kockom-razvodnom kutijom .od njihove kablovske.Pa i da ima opet mi je pred vratima.

  Zar nema kakve teretske šanse da ako ja sam nabavim to kablo-negdje kod kineza uspijem sam sebi (naravno uz pomoć nekog intelegentnog bića) uvesti taj internet a da to niko ne zna.

  Jer oni naprimjer nemogu isključiti kablovsku nekome pojedincu u zgradi nego jedino ćitavoj zgradi , a jedini način da isključe pojedincu je da dođu i počupaju svoje kablove.

  Znači ni da taj internet neće moći kontrolisati.

  Šta mislite.

  Imal kakve šanse za nešto .Šta je sa onim Euro netom koji je kažu brži tri puta i više od naše mrežne veze.A neki kažu da se čak radi on Gigabajtnim vezama.

  Možel se kako preko satelitske - ako može teleteks možda ima način koji treba da se otrkije.

  Znam da je ovo smiješno ... al samo pitam...ako ko kaže da može posvetiću život tome.


  Jer ja znam momka u TZ koji je napravio neki uređaj koji kad utakne negdje u Telefon onda bude vremenski neograničen pa kaću da i po cijeli dan zove prijatelje u Americi a dođe mu samo pretplata 3 KM. ili nešto malo više.

  Ako je on uspio to možda neko može uspjeti i skontati Internet.
   
 2. TeamE

  TeamE Novi član

  DA JE MOGUCE; NIJE

  TO STO SE TELEFONA TICE NIJE SIGURNO MOGUCE; MOGUCE JE AKO KORISTI KOMSIN BROJ.

  Sto se interneta tice imas u TZ cinimi se INET, bezicno 128 kbps za 77 KM mjesecno.

  :roll:
   
 3. Inzinjer

  Inzinjer Aktivista

  Znam to. Ali me ne raduje puno.

  Sve je to lijepo , ali taj broj na kraju '77' mi ne paše nešto.

  Pogodite zašto... :cry: :cry:
   
 4. kenci

  kenci Aktivista

  77km za 128kbit.. jebem im mamu skupu.. da bog da crkli.. hoce samo para.. a nece ih nikad tako zaraditi
   
 5. Shenron

  Shenron Komšija

  Ma BihNet je jos uvijek dobar kakav je HT d.o.o Mostar.
  Vec vise od GODINU I PO imaju SVE SVE SVE SPREMNO za 1000!!!!!!! Korisnika ADSL-a u Mostaru (sto opet nema nikakve veze za mene jer sam 30KM od njega)... al budale to jos uvijek nisu uvele... Pa sta ces dalje pricat...
  Pincom je htio uvest BESPLATNO internet u SVE skole u Mostaru (naravno nebi skole placale NISTA mjesecno, vec bi imlae pravi free broadband internet) al uvjet je bio da HT spusti cijene linka (koji je Pincom morao zakupiti od HT-a) za 50%... pogodite jel uspjelo.... naravno da nije... E kad to nisu htjeli uradit, onda se mi mali korisnici nemoramo nadati da cemo imati ADSL za jos 10 god. Ako ove godine HT bude imao stand na sajmu u Mostaru... jadni oni ocu ih pilat.... prosle godine nisu imali... pretprosle su imali i glavna fora im je bila ADSL, prije toga su isto imali i opet im je glavna fora bila ADSL!!!!!!!!!!!
  HT SUX!!!!! ito zesce.... a da samo vidite kako kradu na racunima za telefone.... ma to je koma... jednom uzeli izlistaj kad tamo zvali sloveniju, austriju, njemacku.... a tamo nikad nismo zvali nit poznajemo kog tamo.... a isto kradu i na internetu....nemam NISTA dobrog ili pametnog rec o HT-u... mogu im samo dic poste u zrak jer to i zasluzuju.
   
 6. syss

  syss Veteran foruma

  evo nama je ht uveo maxdsl... nije nešto bajno, ali se može dobit 384/64 za 150kn mjesečno i uključuje pola gige prometa, svakih pol gige dalje je 20kn... nije tako strašno. samo je problem što ga ja ne mogu dobit na svoj tel. broj... nalazim se 15 min tramvajem od centra zg-a :) opet sranje...
   
 7. Shenron

  Shenron Komšija

  Jesi li to provjeravao na HTnet stranici ili si zvao one u posti.
  Jer ono na stranici ti nije 100% tocno, pa neki kojima tamo nema broja mogu imat ADSL.
  Pa ako nisi provjerio u posti, provjeri :) .
   
 8. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

  ma CABLE zakon,kod nas na dobrinji uvodi firma BHCabel Net...platiš kolko potrošiš...kakav wireless,kakav ADSL...možda bih uzeo ADSL al neću iz inata jer ne želim da punim džepove lopovima iz BH Telecoma-ionako moram plaćat ovaj telefon...:-D