K. RAM DDR3

Discussion in 'Računari i komponente' started by QuiGon, Apr 22, 2015.

1. QuiGon

QuiGon Novi član

2. dmr

dmr Veteran foruma

Sto bas taj?

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sigurno vec ima takav pa hoce da nadogradi.

4. dmr

dmr Veteran foruma

Sto, zar ne mogu razliciti moduli raditi zajedno?

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Mogu, ali su ipak manje sanse za probleme ako su identicni moduli.

6. QuiGon

QuiGon Novi član

pa u principu moze radit i kombinacija..al et ono lijepse izgleda kad vodim racuna da je sve zategnutno. ono neonka, fancy napojna i to sranje..znas kako vec ide :) kuciste providno, kablovi uredni..i sad ono crveni savage u kombinaciji sa plavim genesisom..moze ono..al to nije lijeeeeeeeepo, sine mustafa!

@Stevie_Ray, hvala sto si obrazlozio to da ja ne moram :)

elem, ne moraju bas bit identicni moduli iz iste serije. bitno je da ja CL9, 1600 MHz i da je 4 GiB (ili 8 Gib pa cu onda samo to ubacit...a ovaj prodat). i bitno je da je genesis zato sto je lijep ko lutka, rodila ga majka :)

7. Benq

Benq Komšija

8. selvin

selvin Moderator

Ponekad se pretjeruje oko te kompatibilnosti, nije to bas toliki problem. Ja imam 3 razlicite vrste RAM-a od 2 proizvodjaca u kombinaciji 2x2GB i 2x4GB i sve savrseno fercera. Prije toga sam imao 4x1GB, mislim da su sve bile razlicite ili su bile samo dvije iste, nisam siguran. Ali radi ljepote i mira u kucistu, ganjaj istu :D

9. QuiGon

QuiGon Novi član

pa to. znam da nije toliki problem. ako su bas drugacije latencije pretjerano, ili drugacija brzina, drugi ram ce se downclockat prema najsporijem i mirno sve. ko sto reko nije to problem toliki. te brojke se vrlo malo osjete u radu, ali cisto radi izgleda :) sminka..i to je glupost cista, ali eto... ppl do stupid things :) pusenje, alkohol, smikanje racunara ...sve je to isto ehheheheheh :p