Pozdrav, Uskoro namjeravam kupiti laptop, i interesuje me kako ga mogu spojiti na tv. Vidim da vecina laptopa ima vga izlaz, rijetki s-vhs, ili hdmi. TV je samsung lcd, i ima vga ulaz, i prema onome sto sam citao, to je najbolji nacin za spajanje sa laptopom. Medjutim problem je sto je tv okacen na zid i od prikljucaka do zida ima svega 5-6 cm. Tako da standradni vga kablovi ne mogu stati. Sa strane tv-a imam s-vhs, chincheve i hdmi ulaz. Pokusao sam guglati ali imam par nejasnoca, pa nadam se da mi vi mozete pomoci. Konkretno: 1. Da li postoji vga kabal a "kracim" prikljuckom(onaj dio sto ide u tv, na kojem su sarafi)? Ako ima gdje se moze naci? 2. Da li kod nas ima kupiti vga>s-vhs kabal, i dali se puno gubi na kvaliteti slike koristeci isti? Nesto ovako 3. Da li postoji vga>hdmi kabal? 4. Da li da trazim laptop sa s-video izlazom, i dali mi mozete preporuciti neki? Svaka pomoc je dobrodosla.
Vidi imas li sta ovdje, meni bilo mrsko gledati... http://www.rselectronic.ba//index.php?o ... egory_id=9
Dosta laptopa sada dolazi sa DVI izlazom (onda DVI->HDMI adapter, nema gubitka signala, plus kabal za zvuk), tako da mislim nije tesko pronaci laptop prema vlastitim zeljama, a da ima makar DVI izlaz. Takodjer, ako je bas bitno da se poveze sa TV, onda je najbolje rjesenje laptop sa HDMI izlazom(barem kad se gleda sa aspekta kablova).