Bilo je kratko ali slatko zadovoljstvo. Nakon flashanja biosa od MB-a, zamjene napojne stare MSi-eve od 550w za ThermaleThakea 700w,raznih kombinacija sa napojnim granama, bez optika,Hd-ova, problem ostaje isti. Izgleda da fakat treba single rail +12V@ 30A za Sapphirku x1950pro512MB AGP. Thermal je 4x12/18A,OCZ, Chieftec isto, i sve ostale. Ne mogu naci nigdje kod nas single rail +12V@ 30A i vise od jedno 500-550W. Sve uredno radi, Bioshock,MOHA novi i sve ostalo sto sam instalirao, sistem ok, nema BSODA ili bilo cega. I dalje ostaje problematika sa restartovanjem, bilo toplim ili hladnim. Prvo paljenje je ok, poslije restart samo logo od ploce i standby, pa opet restart(dugme) i onda sve OK???? Mozda mi i ploca(Asus P4P800SE) nije kompatibila. Stvarno koji upitnik???
Nije to do napojne. Ta grafa radi i sa 370W (vidio sam to), i railovi se sabiraju. Ta ThermaleThake 700w moze pogurati i 8800Ultra a kamoli x1950pro... Zahtjev od 30A na jednom potrosacu je barem meni nenormalno veliki kada su obicne vga u pitanju.
Ma sve ok radi, nema nikakvih problema, memorija OK, sve aplikacije rade, igre do bola istestirao. Monitor mi je Nec MultiSync 19" 1980FXI, rezoluciju ma max do jaja, pardon kraja (1280*1024/70) u igrama(namjerno forsiranje), nema pada/restarta/bsoda fakat nista, temp full load 60-62(everest snima iz djale). Zato mi je malo neobicno to sto se deseva. Izgleda da je ploca-grafa (treba joj dva puta reci/novo na staro). Ma nek izdrzi do slijedeceg ljeta. Vadim Skystar,Thermala i satu od 250GB, a ovo ostalo.......