Kao sto Stevie_Ray preporuci ...PART II

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by lion002, Sep 18, 2007.

1. lion002

lion002 Novi član

Bilo je kratko ali slatko zadovoljstvo. Nakon flashanja biosa od MB-a, zamjene napojne stare MSi-eve od 550w za ThermaleThakea 700w,raznih kombinacija sa napojnim granama, bez optika,Hd-ova, problem ostaje isti. Izgleda da fakat treba single rail +12V@ 30A za Sapphirku x1950pro512MB AGP. Thermal je 4x12/18A,OCZ, Chieftec isto, i sve ostale. Ne mogu naci nigdje kod nas single rail +12V@ 30A i vise od jedno 500-550W. Sve uredno radi, Bioshock,MOHA novi i sve ostalo sto sam instalirao, sistem ok, nema BSODA ili bilo cega. I dalje ostaje problematika sa restartovanjem, bilo toplim ili hladnim. Prvo paljenje je ok, poslije restart samo logo od ploce i standby, pa opet restart(dugme) i onda sve OK???? Mozda mi i ploca(Asus P4P800SE) nije kompatibila. Stvarno koji upitnik???

2. azzaro

azzaro Aktivista

Nije to do napojne. Ta grafa radi i sa 370W (vidio sam to), i railovi se sabiraju.
    Ta ThermaleThake 700w moze pogurati i 8800Ultra a kamoli x1950pro...

Zahtjev od 30A na jednom potrosacu je barem meni nenormalno veliki kada su obicne vga u pitanju.

3. Sale

Sale Aktivista

ma nije do napajanja...mozda maticna ploca,ram... :roll:

4. lion002

lion002 Novi član

Ma sve ok radi, nema nikakvih problema, memorija OK, sve aplikacije rade, igre do bola istestirao. Monitor mi je Nec MultiSync 19" 1980FXI, rezoluciju ma max do jaja, pardon kraja (1280*1024/70) u igrama(namjerno forsiranje), nema pada/restarta/bsoda fakat nista, temp full load 60-62(everest snima iz djale). Zato mi je malo neobicno to sto se deseva. Izgleda da je ploca-grafa (treba joj dva puta reci/novo na staro). Ma nek izdrzi do slijedeceg ljeta. Vadim Skystar,Thermala i satu od 250GB, a ovo ostalo.......

5. n00b

n00b Novi član

da ti nije memorija u konfliktu sa grafickom.... probaj staviti drugi ram!