Koju maticnu uzeti za ovu konfiguraciju?

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by dzenson, Feb 6, 2012.

1. dzenson

dzenson Novi član

prijatelj hoce da zamijeni maticnu plocu odnosno da stavi bolju pa me zamolio da se raspitam za njega. Konfiguracija mu je sljedeca:

Processor je AMD Athlon (tm) 64x 2 Dual Core 5200+; 2,7Gz;
    4G ram
    NVIDIA Ge Force GT 240 1GB
    HDD 500 GB

Sadasnja maticna mu je M2V Asus iz 2006

Svaki komentar je dobrodosao :D

Unaprijed hvala

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ne znam isplati li mu se uzimati novu :roll:
    Pitaj ga mzoe li pricekati da skupi jos novca,da proda neke komponente i uzme nesto bolje :)

3. selvin

selvin Moderator

A razlog je?

4. dzenson

dzenson Novi član

ne znam tacno koji je razlog ali mislim da ima veze sa Windows 7. spomenuo mi je da ima ima problema s instalacijom tog OS-a i s njegovim radom. ne znam u cemu je tacno problem.

5. nVidia

nVidia Aktivista

Mogu ti reći da je u odnosu na XP igranje na sedmici sa E7400 bilo sa sniženim detaljima. Ne isplati mu se mjenjati jer neće ništa dobiti, ni sa OC neće ništa dobiti. Ako može da proda i uzme 1155 platformu, ne bi bilo loše.

6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nista ne bi dobio sa novom maticnom, jedini izlaz je prelazak na novu platformu, a do tada niposto ne raditi upgrade graficke.

Prijedlog za novu platformu moze dobiti kad kaze koliko love je u igri.

7. exchanged life

exchanged life Aktivista

Nekom sa tankim džepom i jest nešto.

Kako da kaze koliko novaca nudi, ako još ni ne zna koliko koštaju platforme?

8. dzenson

dzenson Novi član

MOZE LOCK!

9. selvin

selvin Moderator

Ne zakljucavaju se ove teme, samo oglasi. Btw, je li jaran kupio plocu ili mijenjao platformu? :D