Koju TV tuner kartu?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by ZiZi the strasni, Jan 10, 2010.

1. ZiZi the strasni

ZiZi the strasni Novi član

2. dmr

dmr Veteran foruma

3. ZiZi the strasni

ZiZi the strasni Novi član

Prava stvar za digitalizovanje snimaka...samo joj tuner fali...Mogo bi i ja naruciti ovo...pored tunera...
    jesi zadovoljan u praxi?

4. dmr

dmr Veteran foruma

Jep OK je. Prije sam imao ATI vivo i PCI tv karticu i ne mogu reci da je kvalitet slike nesto slabiji na ovoj usb capture kartici. A meni ne treba tuner jer ga imam u video rekorderu :).

5. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Da li si probao ovaj capture "dongle" na Win7? Da li ima sve potrebne drivere?

6. dmr

dmr Veteran foruma

Nisam ali evo probat cu sad pa javim.

7. dmr

dmr Veteran foruma

Evo probao i radi sve ok na win7 32bit.

8. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Thx. Mozda i sebi narucim jedan pa da znam.

9. dmr

dmr Veteran foruma

Evo bas sam poredio neke snimke koje sam pravio prije sa ATI vivo karticom i sa ovom usb capture karticom i ipak moram reci da je kvalitet nesto slabiji sa ovom usb. Ali eto moze posluziti. :D

10. Jalle

Jalle Novi član

I ja već dugo tražim dobru TV karticu

Interesuje me USB model sa FM i TV-om, eventualno i sa digitalnim prijemnikom.

Idealni eksterni usb tuner koji sam našao je ovaj
    http://reviews.cnet.com/peripheral-acce ... l?tag=rnav

ali nema ga ni na internetu naručiti a kamo li ovdje kupit

E sad interesuje me da li uopće ima svrhe tražiti ovu sa digitalnim prijemnikom ? Mislim npr. ako uvedem digitralnu TV (mojaTV ili SuperTV od lola) da li će moći taj signal ići na TV tuner i da li je potrebno da je i tuner digitalni ? Čuo sam da se ovi settop boxovi vežu u stvari preko skarta, a tv tuner nema skarta pa onda nema svrhe ni kupovati isti sa digit tunerom , jel tako ?