Da li je moguce nabaviti win xp sa licencom u SA ili BiH? Nazalost oprema koja je prikacena na PC radi samo sa XP-om (sa linuxom nece, win7 takodjer ne moze) pa mi treba iskljucivo XP. Za navedeno je potreban i racun, a ako neko prodaje masinu sa XP-om koja je kupljena u radnjama koje su prodavale masice sa licenciranim OEM Win XP i to dolazi u obzir.
Re: Odg: Kupovina Win XP (licencirani) . INTELCOM ti prodaje polovne masine sa licenciranim win xp plus imas garanciju od pola godine pa proberi neku centralnu.
probrao sam jucer, samo su mislim rekli 3mj garancije...iako sumnjam da ce se nesto pokvariti za taj period. mislio sam da j MS ukinuo ove refurbished licence, posto sam gledao par firmi, ali jucer slucajno pogledam intelcom i imaju, kao i jos par firmi ali oni su imali najjeftiniju masinu sa instaliranim win-om. da sam znao ne bih se danima peglao i trazio licencu ili cak linuxe stavljao..
Najjeftinija opcija ( većina malih radnji ih radi) je da kupiš Brand polovnu mašinu sa OS-om, ili da kupiš win7 licencu pa da ideš na opciju downgrade-a preko microsofta
kupio polovnu brand sa XP naljepnicom (licencom) koja je registrovana (dakle podudara se sa instaliranim XP na masini) i na fakturi je to i navedeno ( da ima xp) i valjda rjesen problem, mislio sam da to vec imam jer sam kupio masinu u radnji (HP sa istom naljepnicom) ali je firma nije prijavila..sreca pa provjerih jer bi garant bila kazna pri nekoj inspekciji.