Kupovina Win XP (licencirani)

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by russ-co, Oct 25, 2013.

 1. russ-co

  russ-co Komšija

  Da li je moguce nabaviti win xp sa licencom u SA ili BiH?
  Nazalost oprema koja je prikacena na PC radi samo sa XP-om (sa linuxom nece, win7 takodjer ne moze) pa mi treba iskljucivo XP.

  Za navedeno je potreban i racun, a ako neko prodaje masinu sa XP-om koja je kupljena u radnjama koje su prodavale masice sa licenciranim OEM Win XP i to dolazi u obzir.
   
 2. mirseth

  mirseth Aktivista

  Re: Odg: Kupovina Win XP (licencirani)

  . INTELCOM ti prodaje polovne masine sa licenciranim win xp plus imas garanciju od pola godine pa proberi neku centralnu.
   
 3. russ-co

  russ-co Komšija

  probrao sam jucer, samo su mislim rekli 3mj garancije...iako sumnjam da ce se nesto pokvariti za taj period.
  mislio sam da j MS ukinuo ove refurbished licence, posto sam gledao par firmi, ali jucer slucajno pogledam intelcom i imaju, kao i jos par firmi ali oni su imali najjeftiniju masinu sa instaliranim win-om.

  da sam znao ne bih se danima peglao i trazio licencu ili cak linuxe stavljao..
   
 4. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Najjeftinija opcija ( većina malih radnji ih radi) je da kupiš Brand polovnu mašinu sa OS-om, ili da kupiš win7 licencu pa da ideš na opciju downgrade-a preko microsofta
   
 5. russ-co

  russ-co Komšija

  kupio polovnu brand sa XP naljepnicom (licencom) koja je registrovana (dakle podudara se sa instaliranim XP na masini) i na fakturi je to i navedeno ( da ima xp)

  i valjda rjesen problem, mislio sam da to vec imam jer sam kupio masinu u radnji (HP sa istom naljepnicom) ali je firma nije prijavila..sreca pa provjerih jer bi garant bila kazna pri nekoj inspekciji.