Znachi imam laptop "HP Compaq Presario CQ71-235SA 17.3 inch Notebook (Intel Pentium Processor T4200, 4 GB RAM, 250GB SATA HDD, Lightscribe, Ethernet 10/100, 802.11b/g " i imam veliki problem sa temperaturom . Pri normalnom radu temperatura procesora je oko 55C a kad pokrenem npr. ( MSN , WMP , Mozzila , iTunes i josh neki program kad pokrenem temperatura "raste" do 73-4C) a kad igram npr. PES 2010 temperatura ide do 83-4 a temperatura graficke (GeForce 103M) do 90C. Laptop je star 3 mjeseca , imam garanciju ali u Becu tako da mi se bash ne ide cca800 km jer moze biti neka glupost.
To je manje vise normalna temperatura za taj laptop, mozes pogledati da li ti neki ovlasteni servis hp moze u garanciji testirati uredjaj. http://h20158.www2.hp.com/gms/ba/bs/
Nisam vidio do sada HP koji nema problema s tim. Mozda se nakupilo prasine, probaj ga propuhati kompresorom, ako ni to ne pomogne onda kupi kakvo postolje sa ventilatorima pa tako furaj
Samire ne pomaze ni podloga sa ventilatorima danas sam je kupio i odma prodo :$ A laptop je ko nov nema prasine nikako a danas sam ga i kompresorom "propuhao" i opet isto :$
Eh onda je nesto unutra, ne bih lupao djaba za grijanje jer se svaki grijao vise nego moj laptop. Ne znam kad ces ici u Bec i vrijedi li ti cekati za to, ali posto ne znam kakav si sa hardware-om, mozda da ga odneses u neki servis da otvore i pogledaju, ili ako mozes sam da ga otvoris pa da pogledas odozdo kakva je situacija... Googlah ali bez rezultata nekih... skontat ce se vec nesto
Rekose mi da probam sa flashovanjem BIOS-a, a ovde su mi rekli u ovlastenom HP Servisu da iako nije pod vazecom garancijom u BIH da mogu donijeti da pogledaju pa me zanima da li bi to "otvaranje" i pregledavanje hardwera uticalo na garanciju u Becu .
A sto ces ista dirati stihi ti rece u prvom postu, da je to normalna temperatura pod tim opterecenjima sto i jeste za tu seriju laptopa, jednostavno shvati da je laptop jako puno hardvera na jako malom prostoru i zagrijavanje je neizbjezno pogotovo kod laptopa sa malo "nazovimo jacim" grafikama.