ekipa, dva pitanja: 1. na koje sve načine je moguće precizno provjeriti koja revizija gigabyte a320m-h ploče je u pitanju (radi bios ažuriranja)? 2. imam kingston fury memoriju na 3200mhz, pa ne interesuje treba li u biosu nešto podešavati da zaista radi na 3200mhz? malo mi je zbunjujuće jer memory tab u task manageru čita da imam 4 slota za ram (a imam dva), te da memorija radi na 2400mhz.
u BIOSu ram postavi u "EOCP " mode, onda bi trebala raditi na 3200 MHz kao i sve latencije da su postavljene automatski. A kad udjes u BIOS, tamo ti mora pisati tacan model ploce, revizija, verzija BIOSa itd.
cpu-z ti isto kaze reviziju ploce ali najbolje i najtacnije jest provjerit u biosu. Koji procesor u pitanju ? Stariji ryzen procesori 1st i 2nd gen nece radit ionako preko 3000 mhz.
ali ne znam gdje to u biosu mogu vidjeti, već 11 godina sam na staroj asus ploči bio, ovo mi je sad sve totalno novo. ryzen 5 pro 3350g je u pitanju, a ovako izgleda bios:
riješio sam sam , revizije imaju različite oznake za bios, po oznaci svog sam skontao koja je revizija i ažurirao bios bez problema.