Mikrotik wireless

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by gatar, Nov 23, 2009.

 1. gatar

  gatar Novi član

  Pozdrav!

  Imam mikrotik licenciran , instaliran na racunaru pentium 4.

  Ukratko cu da objasnim.

  Zanima me , da li ja mogu da kupim karticu PCI (koja je prikazana na slici ) [​IMG] , nju ubodem u mikrotik , zatim kupim sektor antenu 2,4 ghz , sad me zanima na sta da prikljucim tu sektor antenu posto su konektori drugaciji , tu na kartici vidim crnu rupu u koju treba da ubodem nesta , sad neznam sta da radim , jer ne mogu na nju da zavrnem antenu...

  i jos me zanima da li ta kartica podrzaje i sektor antenu na 2,4 ghz i na 5 ghz

  jos jedno pitanje , da li router board moze da prima signal odnosno da ima na sebi antenu na 5 hgz ili 2,4 ghz
   
 2. Tyger

  Tyger Aktivista

  Ta kartica ti je u biti samo konverter sa miniPCI na PCI. Na to se obicno stavljaju kartice kao sto se koriste u laptopim da ne zauzimaju toliko mjeste, jer kod mikrotik masina ti se inace gleda da bude sto manji. Ti u biti trebas sada uzeti obicnu WiFi karticu na standarni PCI ali sa vecom jacinom i na nju onda spojiti sector antenu. U zavisnosti od tipa kartice, znaci ako je 2,4 spajas odgovarajucu antenu a ako je 5 GHz onda drugu antenu koja je za to namjenjena, iako imas nekih antena koje mogu i na jednu a i na drugi frekvenciju. Takoder imas i DualBand kartica, koje ti podrzavaju i 2,4 i 5 GHz antene/mreze.
   
 3. gatar

  gatar Novi član

  wifi karticu imam , pa cu pokusati kako si reko ,, u ostalom hvala
   
 4. gatar

  gatar Novi član

  POZZ!

  UBACIO SAM WI FI KARTICU KOJA ODLICNO RADI NA 2.4 , SADA VAS PITAM DA LI POSTOJI KAKVA SEKTOR ILI OMNI ANTENA KOJA RADI NA 2,4 I 5 GHZ , DA SE MOZE SPOJITI POMOCU MREZNOG KABLA , TJ: DA NA NJOJ IMA ULAZ KAO U SWITCH GDJE SPOJIM NJU I ETHERNET KARTICU.

  JOS ME ZANIMA DA LI POSTOJI KAKVA KARTICA KAO OVA WIFI TJ PCI ULAZ KOJA RADI NA 5GHZ , KADA SAM OVU UBACIO U MIKROTIK OS-U MI KAZUJE DA NJU MOGU NASTIMATI SAMO NA 2,4 GHZ , DA LI POSTOJI TAKVA KARTICA I DA LI IMA NEKO SLIKU KAKAV JOJ JE KONEKTOR , JER NA MISLIM DA JOJ NIJE ISTI KONEKTOR KO U WIFI 2,4 KARTICE , DA LI SE NA NJU MOGU KACIT SEKTOR I OMNI ANTENE KOJE RADE NA 5 GHZ.. I ZANIMA ME GDJE NABAVITI KABLOVE , TJ PRODUZETKE ZA 5GHZ I 2,4 GHZ ANTENE.
   
 5. syss

  syss Veteran foruma

  koristi edit i mala slova.
   
 6. zeljkopekic

  zeljkopekic Guest