Minecraft

Discussion in 'Igre i konzole' started by irhadkul, Nov 22, 2011.

 1. irhadkul

  irhadkul Komšija

  Vidim nije bilo do sad teme pa da reko ja stavim.
  Helem,nedavno je izasla puna verzija spomenute igre i sada kosta 20 eura(na oficijelnoj stranici),ali na recimo nekim drugim servisima kao g2play.com kosta 10 eura(koju sam ja kupio).
  http://www.minecraft.net/ ovo je stranica igre i to je samo za one koji imaju posebno puno vremena za igre a malo za stvarni zivot.
   
 2. exwizzard

  exwizzard Komšija

  Ja sam igrac vec godinu dana, ako imate puno kreativnosti (i vremena) ovo je igra za vas! (lol)
  Postoje 2 nacina igranja, creative i survival. U creative modu imate neogranicen broj svih materijala, te mozete letiti i graditi puno brze. U survival modu materijale morate skupljati sami (i praviti ostale stvari), nocu izlaze monsteri koji vas zele ubiti. Ako vas ubiju (a 100% oce) onda svi itemi koji su na vama su sada pored vaseg tijela i morate doci do njih ako ih zelite nazad. Takodjer mozete igrati multiplayer, potreban je dedicated server na koji se spajaju igraci te zajedno grade ili griefaju ili pvpaju :p. Igra ima preko 4mil igraca te raznih modova i nacina igranja. Ja vec od pocetka godine hostam minecraft server koji je trenutno na aktuelnoj verziji 1.00, hostname je yibis.com i novi igraci su dobrodosli.
   
 3. ColdFire

  ColdFire Overclocker

  Bio se navukao jedno 7 mjeseci :lol: da mi nije sistem pao mislim da bi poludio do sad . Kolko sam bio zaludjen imao sam piramidu ispod zemlje , visoku jedno onih 50 x 50 ako ne i vise :lol:
   
 4. irhadkul

  irhadkul Komšija

  ex zaboravio si dodati da ima i hard mode,kao sto samo ime govori on je-hard,heeh.Ex prikljucim ti se veceras na server,samo kad za cvijanovica zadacu zavrsim.
   
 5. ColdFire

  ColdFire Overclocker

  sta nudi ova full vertija ??? ( 1.00 ) doce mi da se vratim al strah me :lol:
   
 6. irhadkul

  irhadkul Komšija

  Neka sitnija poboljsanja igre,ugl ako mislis igrati a imas precih stvari od igri(npr. zivot) onda nemoj
  EDIT:
  http://pokit.org/get/?4adfc9145409d3903 ... d32ceb.jpg
   
 7. vutra

  vutra Komšija