mobitel kao webcam

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Mar 16, 2005.

 1. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  'Vako - imam Nokia 6600 telefon. E sad me interesuje da li je neko nekad probao/procitao/cuo da se moze telefon koristiti kao web kamera. Znaci fino napravim bluetooth link izmedju telefona i kompjutera, okrenem kameru prema sebi, i koristim sve to kao najobicniji webcam. Tehnicki nije nemoguce, samo ne znam jel neko to provalio i kako. Eto nadam se da nisam bio nejasan, pa ako neko zna nesto o tome nek kaze ili stavi link.
   
 2. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  Ako smijem reklamirati drugi forum reci mi imaš onaj cafe.mobil.hr, izvinjajem se ako sam učinio grešku prilikom ovog jer samo pomažem. vidi tamo pitaj sljaku
  [email protected] čovjek zna najbolje na tom forumu, pozdrav
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  hvala probacu.
   
 4. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  Nema na čemu!
   
 5. dj_vux

  dj_vux Aktivista

  Ovako... treba ti Remote S60 (pazi, nije IR Remote) i imas dodatak za njega, ("SoftCam" aktuelna verzija 1.4) koji omogucava koristenje kamere telefona kao webcam u messengerima i ostalim djidjama. Napomenucu da Remote S60 za komunikaciju s telefonom koristi mRouter koji je komponenta Nokia Suite-a tako da i to trebas imati instalirano. Vjerovatno ces imati sitnijih problemcica dok nastimas ovo ali proradice na kraju - kod mene jest, na N3650. ;)

  Javi mi se na jedan_vamoATyahoo.com da ti sapnem gdje ces naci pune verzije svih pomenutih programa (da ne reklamiram piratluk ovako, nije fino). ;)
   
 6. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  Tako treba, svaka čast, a ne ostavljati s/n ovdje !
   
 7. ming

  ming Veteran foruma

  De ba Dzahdo ubijash sa postovima dnevno od 15 postova 12 su tvojih.

  Smanji sa spamom pocinjesh licit na Iskusnog u naivnim danima.