Mobitel Servis u Tuzli

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Bio_Sam_Zmijanac, Jun 8, 2010.

 1. dams82

  dams82 Komšija

  Ja sam nosio Samsung za staklo u Mobitel studio,servis je u Mercatoru,ali može se odnijeti i u Tuzlanku pa oni pošalju gore.
   
 2. Archiebald

  Archiebald Novi član

  Pozdrav ljudi, da ne otvaram novu temu, nadam se da necete zamjeriti sto ovdje pitam...Ako ipak moram otvarati novu temu, nije problem, otvorit cu.

  Naime dogodilo se sljedece, odnesen je telefon na servis da se zamijeni display, jer je staklo na telefonu bilo napuknuto. Dok telefon nije otisao u servis, sve je normalno radilo, osim eto sto je staklo na jednom dijelu bilo puknuto, pa je vise zbog estetskih razloga odnesen na zamjenu displaya. Prvo su zvali da kazu, da bi to uradili moraju da zamijene i touch, i da ce biti skuplje, ali hajde nema veze, pristalo se, odradili su posao, i sad je telefon u redu sto se toga tice. Medjutim, od trenutka kad je podignut sa servisa, ima problem s mrezom, malo dodje, proradi, pa opet nema mreze, ne mogu se uspostavljati ni primati pozivi, 3g ne radi, pa opet malo nadodje na pet minuta, pa nestane i sve tako. Radjen je restart telefona, ponovno trazenje mreze, zvalo se bhtelecom, jer sam mislio da je problem do njih, oni su poslali i neke nove postavke za internet na sms, koji nije ni stigao. Ubacena je druga kartica, isti problem, tako da je ispalo da je ipak do telefona. Mene interesuje, da li postoji mogucnost, da su oni u servisu ipak nesto zajebali, dok su mijenjali taj touch i display, da su nesto poremetili i koliko je to moguce. Ne razumijem se u telefone toliko sto se servisa tice, ali sve mi se cini da su oni nesto zeznuli. Ako ima neko da se razumije u to, da mi to potvrdi ili da mi pomogno na koji nacin bi se to moglo popraviti?
   
 3. nivla

  nivla Aktivista

  ma u pravilu ne sastavi to niko onako kako je bilo prvi put sastavljeno, posebno nasi priuceni serviseri koji “znaju” popravljati sve zivo, slicno se zna desavati na nekim lg mobitelima kada isti imaju ugradjen neoriginalan zamjenski displej
  nosi u servis pa vidi da to ponovo rastave i sastave