moja tv, wireless problem

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by frankwhite, Feb 19, 2011.

 1. frankwhite

  frankwhite Novi član

  imam moju tv sa ZTE routerom, također imam wireless router tp link td-w8901gb, koji je nažalost isto adsl modem ali ne funkcioniše sa mojom tv, ne znam zašto. Da li je moguće spojiti ova dva modema da rade zajedno, odnosno ZTE radi po starom, a tp link da radi samo kao wireless router? hvala
   
 2. Eukaliptus_Junior

  Eukaliptus_Junior Novi član

 3. frankwhite

  frankwhite Novi član

  sve je kao na ovom uputstvu, nekad radi moja tv, nekad ne radi
   
 4. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  To je zato sto u upustvu ne pise da treba iskljuciti DHCP na tom routeru, i dodijeliti manuelno adrese na kompjuteru. Ako ti slika bude bijela, tj. dodje do zadnjeg koraka i ne ucita, onda je 100% to problem. Jednom kad iskljucis DHCP sve ce ti biti uredu.
   
 5. frankwhite

  frankwhite Novi član

  tacno je tako. ali kad iskljucim dhcp ne radi mi wireless kako treba, na sta mislis kad kazes da treba manuelno dodijeliti adrese na kompjuteru?
   
 6. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Odes na properties od mrezne kartice, pod IP stavis recimo 192.168.1.8, subnet : 255.255.255.0 , default gateway : 192.168.1.1, DNS : 195.222.32.10, alternate dns : 195.222.32.20 , to nadjes pod TCP/IP properties, ali pazi da to nastimas na kartici za WLAN na laptopu, a ne na standardnoj mreznoj na koju se kopcas kablom :)

  Kako mislis ne radi wireless kako treba ?
   
 7. frankwhite

  frankwhite Novi član

  nece da se konektuje na wireless, nekad se uspije konektovat ali onda se samo ukine poslije 2-3 sekunde
   
 8. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Prije bih rekao da ti nesto ometa frekvenciju, probaj stavit postavke kanala na "auto" ako vec nije, mada je moguce da te i laptop zeza pa gubi vezu s njim.
   
 9. frankwhite

  frankwhite Novi član

  ali ovo se samo desava kad je iskljucen dhcp, kada je ukljucen onda je sve ok
   
 10. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Jesi li manuelno unio adrese za wlan karticu pa probao ?
   
 11. frankwhite

  frankwhite Novi član

  hvala, skontao sam da moja tv radi i sa ukljucenim dhcpom, samo se mora iskljucit dhcp kad se resetuje ova motorola reciever
   
 12. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Eh to je druga stvar, ali moras priznati da se obicnim korisnicima nece dati zezati s tim, pogotovo kod starijih ljudi, ili kao sto je kod mene slucaj s roditeljima, STB mora raditi, jer ako se nesto propusti, ja sam kriv :mrgreen:, inace opet ce ti STB izgubiti adresu, pa ces ponavljati postupak, ali i to su ti 2 minute posla, al ako ti se da, sto da ne :)