Nece keomp da se upali ... o.O wtf?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Sollozzo, Aug 12, 2008.

 1. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Samo ako ima Targin 14" CRT monitor iz 98-e
   
 2. Sollozzo

  Sollozzo Novi član

  izbriso drivere iz "korjena" i instaliro nove.... radi sad sve OK, HVALA svima na pomoci :)
   
 3. fire2nd

  fire2nd Guest

  meni se slicno nesto desilo, to sam sve uradio PRIJE citanja ovog topica i nije radilo, kad sam sve procitao, vratio se da probam jos jednom i bezveze pritisnu dugme za paljenje i upali hladno.. !!!
  prije toga nije htjelo nikako a radio sam isto cijelo vrijeme :D
  ajd hvala na sretnom topicu hahaha
   
 4. Seadboy

  Seadboy Aktivista

  isti problem kao i u mene izvadi jedan po jedan kabal i stavi ga ponovo, desavalo mis e to nekolka puta sigurno ce uspjeti.
   
 5. Ado_sa

  Ado_sa Aktivista

  izbacuje mi CMOS error-default loading

  naime, skidao sam maticnu, da stavim novu termalnu pastu na cpu i njegov cooler, kad sam sve vratio na svoje mjesto, nece da se pokrene komp, i izbaci mi gore navedenu poruku, nakon cega se sam ugasi......znam da sam nesto zeznuo.....help :?
   
 6. selvin

  selvin Moderator

  Jesi probao cmos clear? Preko jumpera ili vadjenjem baterije...

  edit: Sad kad sam malo bolje procitao vidio sam "skidao sam maticnu"? Zasto to, ako si mijenjao pastu na cpu?
   
 7. Ado_sa

  Ado_sa Aktivista

  vadio sam cmos bateriju, ali bez uspjeha, sto se tice vadjenja maticne, planirao sam sebi sklopiti novu konfiguraciju, pa reko da se na staroj izvjezbam, znam da nije trebalo vaditi, ali sta je tu je.....
   
 8. selvin

  selvin Moderator

  Mozda je baterija crkla pa javi ovako: CMOS checksum error defaults loaded. Ali ne bi trebao da gasi komp, vec bi onda samo trebao da ti svaki put ispisuje tu poruku a da se komp starta normalno, nakon sto zatrazi da pritisnes F1 ili F2. Pregledaj da li si sve vratio na svoje mjesto dok si se vjezbao. :) I da li si bateriju vratio kako treba, ne bi se zbog nje gasio komp, ali zbog se nje moze javljati ta poruka.
   
 9. Ado_sa

  Ado_sa Aktivista

  Uspio sam pokrenuti, s tim da mi pokazuje da je temperatura u idle CPU oko 60 C, maticna 33 C.brzina hladnjaka 2600 RPM, ....naravno prije ovoga mu je prosjecna temepratura bila oko 47 C u idle.......da nisam mozda malo termalne paste stavio, ili mozda da nije cooler simetricno postavljen pa mi se javlja ovolika temperatura, sto znaci da je to uzrok gasenja zbog pregrijavanja....
   
 10. mujo

  mujo Novi član

  Za ovaj prvi problem koji je rijesen ako je u pitanju bila baterija na ploci, nekad nije dovoljno samo izvaditi bateriju i odmah je vratiti, nego treba malo sacekati (5-10 min).
  Vezano za ovaj drugi problem, ne znam koji je procesor al je na intel-ovim moguce naopako okrenuti kuler (nisu bas okrugli sto se da i vidjeti, mislim na kulere sto dodju u BOX-u) i ne treba pretjerivati sa termo pastom.