Nvidia i zvuk preko HDMI

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by NAILS, Dec 16, 2011.

1. NAILS

NAILS Moderator

Ukratno, trebam spojiti SPDIF sa ploce na grafu za zvuk preko HDMI.. a nemam kabl. Hocu prespojim žice ali ne znam kako ide. Da li je jos neko ovo radio ?

2. Vedo

Vedo Moderator

ako imas koga u Sa da ti pokupi, imam ti ja SPDIF kabal.

3. NAILS

NAILS Moderator

Nemam na zalost nikoga da bi isao za Ze.

4. dmr

dmr Veteran foruma

daj vedo slikaj taj kabl kada je spojen na plocu i u grafu pa da vidimo gdje koja ide :)

5. NAILS

NAILS Moderator

Hehe.. ne moras se zahmetit'. Bilo bi dobro ali necu nista eksperimentisati. Sacekat cu dok ne naleti kabl a evo upravo prebacio tamo zvucnike. Ovdje cu u pauzi slusalice koristiti.

6. Vedo

Vedo Moderator

Nije mi spojen. On je valjda trebao samo za starije GeForce karte. Kod moje ide normala HDMI iz nje, HDMI u tv i radi OK zvuk na TVu.

7. dmr

dmr Veteran foruma

8. NAILS

NAILS Moderator

Nisam sinoc nasao manual pa potrazim danas. Mada mi se opet ne eksperimentise ako ne znam koje su nus-pojave pogresnog spajanja.

9. dmr

dmr Veteran foruma

Pa i da imaš originalni kabl morao bi naći manual da znaš kako spojiti. A cudi me da nema na ploči označeno kao sto je na ovom linku.

10. NAILS

NAILS Moderator

11. dmr

dmr Veteran foruma

Da ali u tom slučaju ti treba original kabl za tvoju ploču jer nije isti raspored na svim plocama. Nije ni čudo sto nisu stavili konektor već odvojene 2 žice pa da sam spijis kako je na tvojoj matičnih.

12. NAILS

NAILS Moderator

Ima i toga. Potrazim knjižicu pa vidim.

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

14. NAILS

NAILS Moderator

Hvala na slici ali mene najvise interesuje koji se konflikt moze desiti pogresnim spajanjem. Sa slika gore postavljenih se mogu orjentisati kako ide na grafičkoj i pokusati naci u manuel-u kako ide na ploči, samo prije nego sto pokusam.. da znam o cemu se radi.

A NAdjem na netu manual za SPDIF http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA- ... 1?page=107

Nije valjda ovo jednini info oko toga..

15. dmr

dmr Veteran foruma

Pa super eto vidis odavde. Ova skroz desno crna ti je masa a ova do nje u sredini zuta ti je spdo

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pogledaj malo bolje na PCB-u maticne, prvi pin bi trebao biti +5V, drugi SPDIF IN a treci uzemljenje, barem je tako u manualu ove biostar, a predpostavljam da je to neki standard.

17. dmr

dmr Veteran foruma

18. wragg

wragg Aktivista

Jel ima tko slucajno za prodati ovaj spdif kabl za nvidiu? Rastavio bih onaj kablic cd-zvucna pa spojio direktno, ali nisam siguran koji je pinout na grafickoj pa ako netko to zna, bilo bi od pomoci.
    Hvala!

19. NAILS

NAILS Moderator

20. wragg

wragg Aktivista

Rjeseno. Ako komu zatreba, MBO: x--1-2 GPU: 1-2
    1-spdif
    2-GND
    Ne zaboravite prebaciti default audio device na odgovarajuci da ne izgubite pola sata kao ja